CrowdStrike verbetert dienstverlening met twee nieuwe oplossingen en drie partnerships

Redactie WINMAG Pro
Minder cyberrisico’s door Asset Graph en langdurige dataretentie met Humio for Falcon

CrowdStrike (Nasdaq: CRWD), wereldleider in cloudsecurity, verbetert zijn dienstverlening met de lancering van twee nieuwe oplossingen: Asset Graph en Humio for Falcon. Ook gaat de organisatie drie nieuwe strategische partnerships aan binnen de CrowdXDR Alliance. Met deze oplossing kan de organisatie klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van cloudsecurity.

Asset Graph geeft holistisch beeld van relaties tussen assets

De eerste nieuwe oplossing is Asset Graph, een nieuwe graph database aangedreven door de CrowdStrike Security Cloud. De oplossing biedt IT- en securitymanagers 360 graden inzicht in alle assets zoals apparaten, gebruikers, accounts, applicaties, cloud workloads en OT, om zo blinde vlekken in hun beveiliging te vinden. Waar andere oplossingen enkel een lijst van assets bieden zonder context, geeft Asset Graph een holistisch beeld middels grafische visualisaties die de relaties tussen assets weergeven. Deze informatie helpt organisaties om cyberrisico’s te verminderen.

Amol Kulkarni, Chief Product and Engineering Officer bij CrowdStrike: “Bij organisaties die het verst zijn in hun beveiligingstransformatie, komen IT-operations en beveiligingsteams samen. CrowdStrike Asset Graph is speciaal gebouwd om deze nieuwe dynamiek aan te pakken. Het laat organisaties zien welke assets ze hebben en hoe deze met elkaar interacteren, zodat ze geïnformeerde, op risico's gebaseerde beslissingen kunnen nemen om hun IT-omgeving proactief te beschermen en beheren.”

Humio for Falcon voor langdurige dataretentie

De tweede oplossing die CrowdStrike lanceert is Humio for Falcon. Dit is een nieuwe mogelijkheid die de dataretentie van CrowdStrike Falcon telemetrie verlengt tot een jaar of langer. Humio for Falcon brengt een toonaangevend beveiligingsplatform in CrowdStrike Falcon samen met de krachtige zoekmogelijkheideden van CrowdStrikes gecentraliseerde logging-aanbod Humio. Humio for Falcon helpt beveiligingsteams bij het analyseren van en handelen op alle data in hun omgeving, zowel realtime als met historische data.

Michael Sentonas, Chief Technology Officer bij CrowdStrike: “Beveiligingsteams hebben steeds meer data om mee te werken, maar hebben te maken met beperkingen in het opslaan van deze data. Humio for Falcon lost dit probleem op door schaalbare en kosteneffectieve dataretentie te leveren. Securityspecialisten zijn hiermee in staat om terug te kijken en te zien of en wanneer een tegenstander actief was in de IT-omgeving. Ook kunnen ze ieder systeem reconstrueren dat ze hebben aangeraakt. Het is een echte game-changer in de branche.”

Nieuwe partners CrowdXDR Alliance

Om de dienstlevering verder te verbeteren, heeft CrowdStrike de CrowdXDR Alliance uitgebreid met belangrijke strategische partners op het gebied van web- en e-mailbeveiliging (Menlo Security), identiteits- en toegangsbeheer (Ping Identity) en netwerkdetectie en -respons (Vectra AI). CrowdStrike introduceert ook nieuwe mogelijkheden voor de Falcon XDR-module (Extended Detection and Response) om detecties voor beveiligingsteams te versnellen. Dit is onder andere een integratie met ServiceNow, een bestaande CrowdXDR Alliance-partner, om de workflows voor beveiligingsactiviteiten drastisch te vereenvoudigen met geautomatiseerde ticketcreatie.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie