CyberAlerts-app nu ook voor Android

Jordi Smit
De gratis CyberAlerts-app die gebruikers voor kwetsbaarheden in populaire software waarschuwt, is nu ook beschikbaar voor het Android-platform.

CyberAlerts en NCSC

CyberAlerts maakt gebruik van de beveiligingsadviezen die door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) worden gepubliceerd. Om alleen relevante waarschuwingen te ontvangen kunnen gebruikers een whitelist aanmaken van de hardware en software waarmee ze thuis of binnen hun organisatie werken, zodat ze alleen waarschuwingen ontvangen als er in deze producten een kwetsbaarheid is gevonden. De app geeft een notificatie bij een bedreiging of laat een alarm afgaan die handmatig moet worden uitgeschakeld. 'Geen kwetsbaarheid blijft hierdoor onopgemerkt', zegt Geordy Kauderer, ontwikkelaar van de app.

Beveiligingsincidenten voorkomen met CyberAlerts

Volgens Kauderer, die de app een personal CERT-assistent in zakformaat noemt, helpt CyberAlerts mee om beveiligingsincidenten te voorkomen. Eind september verscheen er al een versie van de app voor iPhone-gebruikers. Eigenaren van een Android-toestel kunnen via de Google Play Store nu de eerste release candidate van de Androidversie downloaden.

Ook andere bronnen toevoegen

Op dit moment maakt de app alleen gebruik van beveiligingsadviezen van het NCSC, maar Kauderer wil in de toekomst ook andere bronnen gaan toevoegen. Daarnaast staan ook het implementeren van een CyberAlerts Dashboard (bigscreenfunctie) en een configuration management database (CMDB)-importer op de roadmap. Cyberalerts is gratis te gebruiken. Wel zal er in toekomst worden gezocht naar een inkomstenbron. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om te doneren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi