D-Link introduceert Wi-Fi 6 Mesh-systeem en Range Extender

Redactie WINMAG Pro
D-Link introduceert twee nieuwe WLAN-apparaten met de nieuwste Wi-Fi 6-standaard: het nieuwe mesh Wi-Fi 6-systeem COVR-X1862 (set van 2) of COVR-X1863 (set van 3) en de Wi-Fi 6 Range Extender DAP-X1860. De apparaten met de ultrasnelle Wi-Fi 6 standaard maken veeleisende multimediatoepassingen via het draadloze netwerk mogelijk op meerdere apparaten tegelijk: van 4K-streaming en gaming met de nieuwste generatie consoles tot videobellen.

Het nieuwe COVR mesh Wi-Fi 6-systeem en de Wi-Fi 6 Range Extender hebben gecombineerde dual-band WLAN-snelheden tot 1,8 Gbps. De stations van de twee COVR-sets zorgen voor een naadloze mesh WLAN-dekking tot respectievelijk 420m² en 600m². Gebruikers profiteren daardoor altijd van de maximale beschikbare bandbreedte op elke locatie in huis. Met de DAP-X1860 in een praktisch stekkerontwerp kan het netwerk in een handomdraai worden uitgebreid tot 185m².

COVR-X1862 en COVR-X1863: naadloze Wi-Fi 6 Mesh

De AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi 6-systemen zijn voorzien van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie om gecombineerde dual-band wifi-snelheden tot 1,8 Gbps te leveren. Elk toegangspunt genereert zijn eigen exclusieve netwerk. Dit betekent dat ze naadloze connectiviteit bieden, zelfs in netwerken waar veel apparaten gebruik van moeten maken. Het Mesh-systeem is perfect voor ononderbroken online activiteiten zoals 4K-streaming, (VR-)gaming en beeldbellen, maar ook voor gebruik in het thuiskantoor. De set is optioneel verkrijgbaar met twee of drie stations en garandeert een WLAN-dekking tot 420m² of 600m². Bovendien kunnen nog meer COVR Points worden toegevoegd om het gebied verder uit te breiden.

Hoge datasnelheden en intelligente bandbreedtetoewijzing

De AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi 6-systemen beschikken over een 5GHz-module met overdrachtssnelheden tot 1.200 Mbps en een 2,4 GHz-module met maximaal 574 Mbps, samen goed voor een geaggregeerde gegevensdoorvoer van 1.800 Mbps. Multi-User MIMO (MU-MIMO) technologie zorgt ervoor dat altijd de maximale beschikbare bandbreedte wordt toegewezen aan elk eindapparaat per toegangspunt. OFDMA- en BSS-kleurentechnologieën zorgen ook voor het meest efficiënte gebruik van de beschikbare netwerkcapaciteit. Bovendien maken beide systemen gebruik van Smart Roaming-technologie, waarmee de sterkte van het WLAN-signaal in het hele netwerk continu wordt gescand en apparaten automatisch worden verbonden met het COVR-punt met het sterkste signaal. Voor nog sneller internet kunnen apparaten zoals gameconsoles of smart-tv's dankzij een Gigabit Ethernet-poort in elk access point zelfs via de kabel op het netwerk worden aangesloten. De nieuwste WPA3-versleutelingstechnologie garandeert een hoge mate van veiligheid.

DAP-X1860: Snelle uitbreiding van het wifi-signaal in huis

De nieuwe AX1800 Mesh Wi Fi 6 Range Extender DAP X1860 is een andere flexibele en eenvoudige manier om het WLAN-netwerk uit te breiden. In een praktisch stekkerontwerp scoort hij met snelle datasnelheden tot 1,8 Gbit/s en een Wi-Fi 6-dekking tot 185m². Dual band met 1.200 plus 574 Mbps, 1.024 kwadratuur-amplitudemodulatie, OFDMA en MU-MIMO zorgen voor een efficiënt gebruik van de beschikbare bandbreedte en hoge snelheden - zelfs wanneer meerdere apparaten zich tegelijkertijd in het draadloze netwerk bevinden, bijvoorbeeld in het smart home. Tegelijkertijd wordt het netwerk beschermd tegen overbelasting. In combinatie met compatibele D-Link Mesh Wi-Fi 6 routers kan hiermee ook een naadloos mesh WLAN worden gecreëerd. WPA3 Wi-Fi-beveiliging met 128-bits encryptie beschermt het netwerk tegen onbevoegde toegang. De DAP-X1860 is klaar voor gebruik in slechts een paar eenvoudige stappen. Het apparaat is eenvoudig te configureren dankzij de WPS-knop en eenvoudig te plaatsen dankzij het slimme LED-lampje dat de Wi-Fi-signaalsterkte aangeeft. Een Gigabit Ethernet-poort biedt extra bekabelde connectiviteit. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp van de DAP-X1860 past hij naadloos in verschillende ruimtes, en kan hij indien nodig ook aan de muur worden bevestigd.

Eenvoudige installatie en flexibele integratie in het Smart Home

Beide Wi-Fi 6-oplossingen kunnen worden geconfigureerd met de gratis D-Link Wi-Fi app, beschikbaar voor Android en iOS. Zowel de nieuwe COVR-X1862/COVR-X1863 als de DAP-X1860 ondersteunen spraakbediening via Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor kunnen gebruikers ook hun thuis-wifi bedienen via de slimme luidspreker en deze koppelen aan andere smart home-toepassingen. Bovendien bieden beide COVR-sets profielgebaseerd ouderlijk toezicht, waarmee apparaten kunnen worden toegewezen aan de profielen van gezinsleden. Dit geeft gebruikers volledige flexibiliteit en controle over het blokkeren van bepaalde websites, het instellen van schema's voor wifi-toegang en het uitschakelen van wifi wanneer dat nodig is.

Beschikbaarheid en prijzen

De modellen zijn per direct verkrijgbaar in de Benelux.
De COVR-X1862 / COVR-X1863 mesh WLAN-sets hebben een adviesprijs van respectievelijk €183,00 en €275.
De DAP-X1860 Range Extender is verkrijgbaar voor €88,90.

D-Link COVR-X1862 en COVR-X1863 - Belangrijkste kenmerken:

 • COVR AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 Systeem voor een stabiel, ononderbroken en naadloos WLAN
 • Supersnelle Wi-Fi 6
 • Dual-band radiomodule (1x 5 GHz, 1x 2,4 GHz) met 802.11 ax/ac/n/g/b/k/v/a/h
 • Tot 1.800 Mbps gegevensdoorvoer
 • Breed draadloos bereik tot respectievelijk 420 m² of 600 m²
 • Eenvoudige installatie en probleemloze werking zonder configuratie-inspanning (plug-and-play)
 • Functies voor ouderlijk toezicht
 • MU-MIMO, OFDMA en BSS-kleuringstechnologie voor een krachtig, snel en uiterst efficiënt WLAN
 • LAN-poort (Gigabit Ethernet) voor snelle bekabelde netwerkverbindingen
 • Gemakkelijk uit te breiden met extra D-Link COVR Points

D-Link DAP-X1860 - Belangrijkste kenmerken:

 • Snelle Wi-Fi 6 van de nieuwste generatie met tot 1,8 Gbit/s
 • WLAN uitbreiding tot 185 m²
 • Compatibel met D-Link Mesh Wi-Fi 6 routers
 • Dual-band, MU-MIMO en OFDMA voor maximale netwerkefficiëntie en -stabiliteit
 • Eenvoudige installatie met WPS-knop en slimme signaalindicator
 • Gigabit Ethernet-poort voor extra bekabelde connectiviteit
 • Eenvoudig beheer via gratis D-Link Wi-Fi app
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie