D-Link komt met nieuwe multi-Gigabit-switches voor toekomstbestendige zakelijke en thuisnetwerken

Redactie WINMAG Pro
D-Link heeft twee nieuwe multi-Gigabit-switches uitgebracht: de 7-Port Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-107) en 10-poorts multi-gigabit PoE Smart Managed Switch (DMS-1100-10TP).

DMS-107

De nieuwe 7-Port Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-107) is een kosteneffectieve oplossing voor het upgraden naar een multi-Gigabit-netwerk. Met twee 2,5 Gigabit- en vijf Gigabit-poorten biedt de switch een snelle en gemakkelijke manier om netwerken te upgraden, voor maximale prestaties en doorvoer zonder knelpunten. 

De 2,5 Gigabit-poorten bieden een verbinding met hoge bandbreedte naar NAS-apparaten (Network-Attached Storage) en Wi-Fi 6-routers en access points. De Gigabit-poorten zorgen voor een snelle en betrouwbare verbinding met meerdere gaming computers en werkstations. De DMS-107 is ideaal voor veeleisende netwerk-setups, zowel zakelijk als thuis. Gebruikers krijgen zo toegang tot netwerkbronnen en kunnen grote multimediabestanden met hoge snelheden overdragen. 

De DMS-107 verbruikt weinig stroom en heeft geen ventilator. Dat maakt de switch betrouwbaar en stil. De groene technologiefuncties, IEEE 802.3az Energy-Efficient Ethernet (EEE) en verbindingsstatusdetectie, verminderen het stroomverbruik van de switch wanneer het netwerkgebruik laag is. Daardoor dalen de energiekosten tijdens inactiviteit. 

De nieuwe switch biedt ook functies voor traffic management, zoals IEEE 802.1p Quality of Service (QoS) en IEEE 802.3x Flow Control. Met de 802.1p QoS-functie kan verkeer worden geclassificeerd in acht prioriteitsniveaus, waardoor verschillende soorten verkeer kunnen worden geprioriteerd, afhankelijk van hoe belangrijk ze zijn. 

DMS-1100-10TP 

De geavanceerde 10-poorts Multi-Gigabit PoE Smart Managed Switch (DMS-1100-10TP) is ideaal voor bedrijven die willen upgraden naar Wi-Fi 6. Met acht 2,5 Gigabit PoE-poorten en twee 10 Gigabit SFP+ uplinkpoorten biedt de nieuwe switch de multi-gigabit-connectiviteit die nodig is voor maximale doorvoer van krachtige 802.11ax-access points, evenals een optimale snelle uplinkverbinding met de netwerkinfrastructuur. 

De DMS-1100-10TP ondersteunt IEEE 802.3bz en is volledig backwards compatible met 802.3ab Gigabit Ethernet. Daarmee levert hij een snelheid van 2,5 Gigabit via standaard Cat 5e-bekabeling, tot een afstand van 100 meter. De switch kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande Gigabit Ethernet-netwerkinfrastructuren en maakt netwerken toekomstbestendig voor de volgende generatie 2,5 Gigabit-connectiviteit. 

Met een totaal stroombudget van 240W kan de switch tot 30W stroom per poort te leveren aan aangesloten PoE-compatibele apparaten. Dankzij het hoge stroombudget en de PoE+-ondersteuning kan de switch meerdere Wi-Fi 6-access points aansluiten en van stroom voorzien. 

De DMS-1100-10TP ondersteunt D-View, een netwerkbeheersysteem dat centraal beheer mogelijk maakt van belangrijke netwerkeigenschappen zoals beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging. 

Beschikbaarheid en prijzen 

Beide switches zijn per direct verkrijgbaar. De DMS-107 heeft een advies verkoopprijs van 102,50 euro excl. BTW en de DMS-1100-10TP is te koop voor 732,50 euro excl. BTW.

Klik hier voor meer informatie

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie