DataCore Software breidt executive leadership-team uit om de groeiende vraag naar block-, file- en objectstorageoplossingen te ondersteunen

Redactie WINMAG Pro
Na een grondige transformatie verstevigt DataCore zijn positie als de onafhankelijke leider in software-defined storage

DataCore Software, specialist op het gebied van software-defined storage, kondigt aan dat Abhijit Dey, Chief Product Officer, en Gregg Machon, Vice President, Americas Sales, zijn toegetreden tot het executive leadership-team van het bedrijf. Beiden hebben een schat aan ervaring op het gebied van data-storage- en IT-infrastructuren. Met deze benoemingen zet DataCore een nieuwe stap in de ontwikkeling van de wereldwijde organisatie en van zijn best-of-breed software-defined storageoplossingen voor block-, file- en object-storage.

Deze aanstellingen komen op een moment van transformatie en groei voor DataCore. Het bedrijf heeft een aanzienlijke investering gedaan in R&D, wat alleen al in de afgelopen twee jaar heeft geleid tot het werven van 40% meer technisch talent. Bovendien modereniseerde het bedrijf zijn softwareontwikkeling en testpraktijken, opende het een kenniscentrum in Bangalore, India, en een nieuw kantoor in Austin, Texas.

De toename van resources voor innovatie stelt DataCore in staat om zijn portfolio van best-of-breed storage-producten, die nu SANsymphony, vFilO en Swarm omvat, te blijven versnellen, zowel voor block-, file- en object-storage als voor automatische gegevensverplaatsing en –optimalisatie. Vorig jaar deed het bedrijf een strategische investering in de joint venture MayaData, die als sponsor dient voor de toonaangevende container-attached storage-technologie voor Kubernetes, OpenEBS.

Ondanks de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd vanwege de pandemie, blijft DataCore een (financieel) gezond en groeiend bedrijf. Het had zijn twaalfde achtereenvolgende jaar van positieve cashflow en dubbelcijferige groei in netto nieuwe inkomsten over de laatste paar kwartalen. Hierin heeft het bedrijf gemiddeld meer dan honderd nieuwe klanten per kwartaal toegevoegd, met sterke prestaties in de sectoren overheid, gezondheidszorg en CSP (cloud service provider).

"Het momentum dat we bij DataCore zien, onderstreept onze langdurige toewijding aan het opbouwen van zowel een productportfolio van wereldklasse als het werven en ontwikkelen van het beste talent over de hele wereld", zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore. "Terwijl we onze expansie voortzetten en marktleiders zoals Abhijit en Gregg in ons team verwelkomen, blijft onze topprioriteit het bedienen van onze klanten en hen het softwaregedefinieerde opslagplatform bieden dat de toegang tot en bescherming van gegevens verbetert en tegelijkertijd de totale kosten verlaagt."
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie