De AirPods Pro zijn verkrijgbaar, maar dat houdt Apple liever geheim

Sterre Hartjes
De AirPods Pro zijn zonder aankondiging uitgebracht door Apple. De geüpgradede AirPods blijven dankzij meerdere maten beter in je oor zitten en houden al het omgevingsgeluid tegen.

Apple luistert naar consument

De Apple AirPods Pro zijn vanaf nu te bestellen in Nederland. De AirPods zijn vooralsnog alleen te koop op de website en in de fysieke winkels van Apple en Amac. Apple heeft goed geluisterd naar de wensen van zijn gebruikers. Dankzij meerdere maten heb je een grotere kans dat de Earpod goed past.

Opvallende pluspunten Airpods Pro

De nieuwe Apple AirPods Pro komen met drie verschillende maten silicone oordopjes die flexibel genoeg zijn om naar elk oor te vormen. Het nieuwe ontwerp sluit actief omgevingsgeluid uit en is zweet- en waterbestendig. De Apple AirPods Pro hebben een Transparantie-modus waardoor je ervoor kunt kiezen om omgevingsgeluiden door te laten. Dit doe je door de AirPods Pro in gebruikt te houden. Het pauzeren, overslaan van nummers en terug naar vorig nummer gaat nog hetzelfde als de eerdere Airpods.

Apple AirPods Pro ondersteuning

De AirPods Pro worden ondersteunt door de iPhone SE, 6S en nieuwer. Voor de Apple Watch vanaf serie 1 en nieuwer waardoor ze dus niet werken met de originele Apple Watch. Wat betreft Macs en MacBooks werken de AirPods Pro in de meeste gevallen bij modellen vanaf 2012 en nieuwer.

Prijs en batterijduur

Voor € 279,- zijn de Apple AirPods Pro verkrijgbaar. De batterij haalt na een keer opladen tot 4,5 uur aan luisteren of 3,5 uur aan gesprekstijd. Na vijf minuten in de draadloze oplaadcase hebben de AirPods Pro voldoende energie voor een uur luistertijd of gesprekstijd. Wanneer de draadloze oplaadcase volledig is opgeladen geeft dit je nog een extra 24 uur luistertijd of 18 gesprekstijd.