De FRITZ!Box 5530 Fiber: klaar voor snelle glasvezelverbindingen

Redactie WINMAG Pro
Nu al beschikbaar bij verschillende providers en binnenkort bij retailers: de nieuwe FRITZ!Box 5530 Fiber met WiFi 6. Met deze veelzijdige FRITZ!Box brengt AVM een nieuw model op de markt, dat direct en veilig te koppelen is aan een glasvezelnetwerk.

Het nieuwe model is geschikt voor alle verbindingen met actieve (AON) of passieve (GPON, XGS-PON) glasvezelnetwerken. Hij biedt transfersnelheden van verschillende gigabits per seconde en is ook inzetbaar voor gigabitverbindingen, afhankelijk van de provider. De FRITZ!Box 5530 Fiber is voorzien van de nieuwe WiFi 6-standaard en levert draadloos high-gigabitsnelheden door het hele huis. Datasnelheden tot 2400 Mbit/s zijn mogelijk met de 5-GHz-frequentie en tot 600 Mbit/s met de 2.4-GHz-frequentie. 

Directe aansluiting

De FRITZ!Box 5530 Fiber kan direct aangesloten worden op elke glasvezelverbinding. Dat is voordelig voor gebruikers zonder een media-converter of een upstream-modem van hun provider. Dankzij de integratie van glasvezelmodem, Mesh WiFi-router, hub voor telefonie, netwerkmogelijkheden en Smart Home in één enkel device is er sprake van een transparante verbinding. De gebruiker heeft hiermee volledige controle over alle verbonden apparaten. Providers kunnen hun klanten met de FRITZ!Box 5530 Fiber een gebruiksvriendelijke oplossing bieden die inspeelt op al hun eisen op het gebied van streaming, cloud-gaming, VPN, datatransfer, telefonie en Smart Home.

Naast de hoge snelheden biedt WiFi 6 ook snelle responstijden en kunnen veel apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van het WiFi-netwerk. Streaming, downloads, games spelen in de cloud: met de FRITZ!Box 5530 Fiber zijn al deze applicaties en diensten gelijktijdig en probleemloos te gebruiken. De geïntegreerde Mesh WiFi staat garant voor optimale verbindingen met alle apparaten. De van FRITZ! bekende Mesh-technologie in combinatie met FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten staat garant voor optimale verbindingen met alle apparaten. Voor het vaste thuisnetwerk biedt de FRITZ!Box 5530 Fiber een snelle 2.5-Gbit/s LAN-poort. Daarnaast is er een DECT-basisstation voor telefonie en een smart home-functie. Gebruikers profiteren van optimaal gemak dankzij mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, WiFi-gasttoegang en regelmatige updates. 

Gecertificeerd door het Breedband Forum

Nadat de FRITZ!Box 5530 Fiber eind 2020 al een BBF.247-certificering kreeg voor XGS-PON glasvezeltechnologie, is dit nieuwe model nu ook gecertificeerd door het Broadband Forum (BBF) voor GPON-technologie. Na succesvolle tests voldoet dit model aan belangrijke standaarden en zijn de technische prestaties, inclusief veiligheid, binnen glasvezelnetwerken gewaarborgd.

De certificering bevestigt het feit dat de FRITZ!Box 5530 voldoet aan de GPON- en XGS-PON-glasvezelnormen en met volledige prestaties kan worden aangesloten op overeenkomstige glasvezelnetwerken.

Snelle toekomst met glasvezel

Glasvezel heeft de toekomst. Via glasvezel kunnen gegevens over meerdere kilometers worden getransporteerd zonder verlies van snelheid. De technologie verzendt de gegevens binnen de glasvezelkabel in de vorm van korte infrarode lichtpulsen. Bovendien is glasvezeltechnologie goed bestand tegen elektrische en magnetische storingen en biedt het symmetrische downstream- en upstreamsnelheden. Met glasvezeltechnologie zijn nu al upload- en downloadsnelheden van meer dan 1 Gbit/s mogelijk, en ook snelheden van enkele gigabits per seconde behoren tot de mogelijkheden.

De FRITZ!Box 5530 is nu al beschikbaar bij verschillende providers en binnenkort verkrijgbaar bij retailers. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie