De Google Pixel 3A wordt NIET in Nederland gereleased

Geert van der Klugt
Het ene jaar software, het andere jaar hardware: Google's jaarlijkse I/O wisselt en 2019 bracht het laatste. Het definitieve Google-evenement is inmiddels voorbij en voor degene die de items gemist hebben, maar wel willen weten wat we de aankomende periodes van Google kunnen verwachten, vatten we samen. Om te beginnen: de Google Pixel 3A.

Legio aan rumoeren, vele waarover we eerder schreven, blijken waar. 

Google Pixel 3A en 3A XL

Vanaf vandaag verkrijgbaar, mits je in de VS, Duitsland of Engeland woont. De langverwachte, goedkopere variant van de Google Pixel 3 is een werkelijkheid. De Google Pixel 3A en 3A XL kosten omgerekend respectievelijk 550 en 650 euro. Het slechte nieuws: Nederland moet nog even wachten. Hoelang? Momenteel onduidelijk, maar de modellen verschijnen vooralsnog niet.

We lopen daarmee een telefoon mis die top-of-the-line camera-opties bied voor een merkwaardig lage prijs. Night Sight, Super Res Zoom en portretmodus op zowel de voor- als achtercamera's: mocht je het gemis niet uit kunnen staan, dan is importeren, bijvoorbeeld via een Duitse webshop, een optie. De smartphones worden geleverd in kleuren wit, zwart en paars. 

Android Q Beta 3 en vertalingen

De recentste Android Q-betaversie is vanaf vandaag beschikbaar. Daarin vind je onder andere een donkere modus. Eerder gespot in een vroege versie van de beta, maar nu handmatig in- en uitschakelbaar per app. Eerste gebruikers verklaren dat de kleuren pikzwart zijn, niet donkergrijs - een tint die vaak in donkere modussen voorkomt. Goed nieuws voor eigenaren van een AMOLED Android-smartphone. 

Eveneens gepresenteerd is Live Caption. Google introduceert automatische ondertiteling voor social media-videos, denk aan content op Youtube, Facebook en Twitter. Alhoewel mierzoet, legt de video hieronder de introductie helder uit.

De bovenstaande items zijn slechts het tipje van de ijsberg. De volledige keynote is terug te zien in de bijgevoegde video. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert