De HP Performance Tour 2015

Redactie WINMAG Pro
Met een uitgebreid portfolio aan hardware- en software-oplossingen voor zowel het mkb als enterprises, biedt HP iedere organisatie wel iets van nut. Tijdens de HP Performance Tour 2015 konden klanten en geïnteresseerden kennis maken met de services en expertise die HP organisaties en ondernemers kan bieden.

Innovatie

Over de dag plande HP diverse keynotes in. Aangezien de dag een samenvoeging was van de HP Performance Tour en de HP Protect Roadshow lag er zowel focus op de produkten en services van HP, als op security. In feite een hele package voor de zakelijke markt dus. Ian Brooks, Head of Inoovation bij HP, ging in op de Innovation Center Labs van HP. Een dergelijk bedrijf heeft naast veel kennis ook veel expertise in huis om te innoveren. Ondanks dat HP hier zelf niet op hamert, werd dit nu wel belicht.

Composable infrastructure

Het gaat te ver om het hele portfolio van HP te beschrijven, deze is gewoon enorm groot. In ieder geval wordt duidelijk dat er voor elk probleem een service of product is waarmee HP het probleem aanpakt. Denk aan automatiseren van updates en andere terugkerende en tijdrovende taken, maar ook het overbruggen van oude en nieuwe technologie. Zo kun je als bedrijf bij HP terecht wanneer je nieuwe technologieën wilt implementeren in een infrastructuur vol legacy hard- en software.

Nog interessanter is het principe wat HP 'composable infrastructure' noemt. Organisaties hebben sloten aan hard- en software tot hun beschikking waar organisaties een strakke it-infrastructuur mee kunnen opzetten. Toch laten bedrijven veel liggen waarmee veel geld uitgegeven wordt wat in feite niet nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een server die niets staat te doen terwijl er vanuit gemak een nieuwe server aangeschaft wordt omdat deze makkelijk en snel te implementeren is, makkelijker dan die oude server. HP kan organisaties helpen al dit soort bronnen aan te spreken bij het opzetten van een degelijke infrastructuur waarmee organisaties dus kosten besparen.

Transformatie

Wanneer er nieuwe technologieën geïmplementeerd dienen te worden in een organisatie heeft dit vaak grote gevolgen. Denk aan niet-aansluitende hardware of struikelblokken aan de organisatorische kant. Tijdens de HP Performance Tour konden er workshops genoten worden die lieten zien hoe HP een organisatie kan helpen bij de transformatie naar, wat zij noemen, de 'New Style of Business'.

Zo volgden we een workshop onder leiding van Pieter Schouten, die werkzaam is bij de mobility services-tak van HP. Via panels liet hij zien welke stappen ondernomen worden om de transformatie naar een soepel werkende organisatie met mobiele werkplekken in te richten. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en dus moet een dergelijke transformatie tot op de detail in kaart worden gebracht. Elk detail werd uitgelicht op de panels, waarmee HP liet zien niet over een nacht ijs te gaan bij een dergelijke implementatie. Geruststellend voor elke organisatie die in zee wilt gaan met HP. Zo is er voor elk aspect van de it-infrastructuur wel een uitgebreid plan te maken in samenwerking met HP, van het installeren van hardware die anticipeert op ontwikkelingen in de toekomst, tot aan transformaties van on-premise-oplossingen naar cloud-gebasseerde oplossingen.

Meer weten over de producten en services die HP jouw organisatie kan bieden? Op de officiële service-pagina voor de zakelijke markt vind je meer informatie.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie