De Hydrogen One van RED verschijnt mogelijk deze zomer

Redactie WINMAG Pro
Vorig jaar kondigde camerafabrikant RED aan dat ze een smartphone op de markt wilden brengen, de Hydrogen One. Hoewel een precieze datum nog niet bekend is, maakte het bedrijf bekend dat ze deze zomer het toestel verwachten te verschepen.

Dat maakte RED bekend via het REDUSER-forum. De verwachtingen rondom dit toestel zijn hoog aangezien RED een goede reputatie heeft op cameragebied. Veel specificaties zijn nog onbekend, maar het toestel draait in ieder geval op een Snapdragon 835x-CPU, heeft dual SIM-poorten en kent een industrieel design met een aluminium body. Verder heeft het toestel een flinke 4500Mah-accu.

RED Hydrogen One

Wat het toestel anders doet dan andere smartphones, is de zogenaamde 4V-technologie (spreek uit: four view). Dit stelt je in staat om 2D media (met een resolutie van 2560x1440), stereo 3D, augmented reality, virtual reality en mixed reality weer te geven zonder dat je hiervoor extra accessoires nodig hebt.

Niemand weet hoe 4V precies werkt en hoe dit eruit ziet, maar volgens RED zelf is het resultaat spectaculair. Een YouTuber beweert al een prototype van het toestel in handen te hebben gehad:

Al die tech komt overigens wel met een prijs, want het toestel gaat rond de 1195 dollar kosten, omgerekend zo’n 975 euro. Een hoop geld, terwijl alle specificaties nog niet bekend zijn. Toch beweerd RED dat ze al brede steun hebben van telecomaanbieders.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie