De iPad Pro is beschikbaar

Geert van der Klugt
Lang verwacht; duurder dan verwacht, maar hij is er. De iPad Pro is vanaf vandaag online en in de Apple Store beschikbaar. Onder andere toegevoegd zijn een Liquid Retina-display, Face ID-functionaliteit en de A12X Bionic-chip, waarmee de tablet qua CPU-vermogen ruim 90% beter presteert dan voorgangers.

Tim Cook meldde dat de upgrade dé grootste zou zijn sinds de introductie van de oorspronkelijke iPad. Qua design is die statement zichtbaar onderbouwd: ronde randen en de verwijdering van de home screen-knop, in combinatie met het Liquid Retina-display, doen de tablet modern en luxe ogen. In vergelijking met de navigatieveranderingen die de iPhone X introduceerde, is de iPad Pro veel sneller vertrouwd: alhoewel de controle is aangepast, is dit nauwelijks tot niet merkbaar. 

iPad Pro: A12X Bionic-chip

Niet uitsluitend het jasje is in sprongen vooruit gegaan: de gloednieuwe A12X Bionic-chip verhoogt CPU-vermogen met maar liefst 90%. Deze verhoging is mede te danken aan een basis van acht processorkernen (eight-core Neural Engine), welk oorspronkelijk ontworpenzijn voor taken als real-time Machine Learning en hoog vermogend multi-tasken. De iPad Pro presteert daarmee beter dan 92% van álle draagbare computers; inclusief laptops en hybrides. 

iPad Pro: Apple Pencil

De iPad Pro wordt bovendien geleverd met de Apple Pencil (welk magnetisch bevestigt op de tablet), een nieuw tekenmiddel voor grafisch werk. Al met al lijkt de vernieuwde functionaliteit een doelgroep van mobiele, zakelijke gebruikers tegemoet te komen. De tablet wordt geleverd in 11-inch (vanaf € 899,-) en 12,9-inch (vanaf € 1119,-), zilveren of donkergrijze afwerking, en is online en op locatie verkrijgbaar. Opslagcapaciteit is tot 1TB te verhogen, zo ook het tarief. 

Alles weten over de iPad Pro? Specificaties en overzicht vind je hier

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert