De iPhone SE: dit zeggen de reviewers over de telefoon

Redactie WINMAG Pro
De iPhone SE tweede generatie is uit en dat betekent dat er verschillende meningen over het toestel voorbij komen. De specificaties staan vast en zijn wat dat betreft te onderwerpen aan een objectief oordeel. Het is interessant om te zien wat de algemene tendens is onder de verschillende reviewers.

De beoordelingen hebben natuurlijk meer diepgang dan alleen de bespreking van een kleur, zoals van de iPhone SE rood 256 GB. Wil jij een iPhone SE kopen of twijfel je nog? Bekijk dan eens wat de reviewers over deze telefoon te zeggen hebben.

Krachtig toestel en laag geprijsd

Er is een element waar de reviewers het over eens zijn. Dat is dat het een krachtig toestel betreft voor een lage prijs. De kracht van de iPhone SE zit hem onder meer in de Bionic-chip en in de camera. De chip is een A13 Bionic-chip en dat is precies dezelfde chip als waarmee de iPhone 11 is uitgevoerd, die natuurlijk een stuk duurder is geprijsd. De tweede generatie iPhone SE is wat dat betreft een laag geprijsd model en verkrijgbaar vanaf 489 euro. Daar waar je voor de iPhone 11 een prijs vanaf 809 euro betaalt. Dit is voor veel mensen de reden waarom ze een iPhone SE kopen.

Hoe zit het dan met het design?

Over het design zijn de reviewers het doorgaans eens. Het is een nieuwe smartphone die qua design vergelijkbaar is met de iPhone 8. Dat betekent dat er sprake is van een 4,7 inch scherm dat is uitgevoerd met forse randen. Ook is er geen Face ID van toepassing, maar ontgrendel je de telefoon met Touch-ID. Daar zijn de langdurige iPhone-gebruikers zeker wel mee bekend. Het hele ontwerp en de uitvoering geeft het toestel een vertrouwd design, maar volgens de reviewers  wel met een ouderwets tintje. Het logo van Apple is aan de achterkant overigens verschoven naar het midden.

Handig formaat

De reviewers zijn van mening dat de iPhone SE over een handig en compact formaat beschikt. Het is echter wel wennen als je het kleine scherm van de voorganger of het grote scherm van de iPhone 11 gewend bent. Het formaat is groot genoeg om gemakkelijk te bedienen. Bovendien past de telefoon in je broekzak. Als betaalbare telefoon uit het assortiment van smartphones van Apple zijn de reviewers positief gestemd. Het is dan niet de smartphone met de beste features ooit, maar in de categorie prijs/kwaliteitsverhouding.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie