De nieuwe Mi MIX Alpha van Xiaomi

Sterre Hartjes
Xiaomi heeft de nieuwe Mi MIX Alpha aangekondigd. Het merk focust zich op de komst van 5G met het produceren van de nieuwe smartphone.

Het scherm

Het innovatieve scherm van de Mi MIX Alpha is zeer opvallend. Het scherm bedekt bijna het hele toestel. De voor-, zij- en achterkant is gemaakt van dit scherm. Hierdoor heeft de telefoon een scherm-body ratio van 180,6 procent. Door dit scherm zijn er nieuwe technieken bedacht om de telefoon in elkaar te zetten. De lagen worden een voor een gelamineerd. De displaylaag, het touchscreen en de beschermingslagen worden hierdoor op de juiste manier en in de juiste hoek gebogen. De boven- en onderkant hebben minimale knopjes en de zijkant is helemaal vrij van fysieke knoppen. De knoppen die normaal aan de zijkant van de telefoon te vinden zijn, worden vervangen door touchscreen de zijkant met drukgevoeligheid.

De camera

De Mi MIX Alpha heeft een 108MP camera met de hoogste resolutie, hoogste pixelaantal en de grootste sensor ooit gemaakt in een smartphone. Velen spreken hier dan ook over een mijlpijn op gebied van telefooncamera's.  De 108MP camera heeft een 1 / 1,33-inch grote sensor,  389 procent groter dan de 48MP-camera. Naast de108MP camera heeft Mi MIX Alpha een 20MP ultragroothoekcamera en een 12MP telefoto camera die 2 keer optische zoom ondersteunt.

LEES OOK: iPhone 11 Pro en Pro Max officieel onthuld

5G flagship

Mi MIX Alpha ondersteunt 5G-verbinding, heeft een geheugencapaciteit van 12GB+512GB en ondersteunt UFS3.0. De Mi MIX Alpha heeft een 4050mAh batterij en wordt standaard geleverd met een snellader van 40Watt. De Xiaomi Mi MIX Alpha wordt op kleine schaal geproduceerd in december en zal verkocht worden voor 19.000 Chinese Yuan. Dit is ongeveer € 2556,-.