De nieuwe Samsung Galaxy S22 en de verschillen met de S21

Redactie WINMAG Pro
Dat Max Verstappen snel rijdt staat als een paal boven water. Een ander onderwerp dat snel gaat is de ontwikkeling van mobiele telefoons. Wat betreft Samsung zijn we alweer bij de versie S22 beland.

Ook deze editie kent weer de nodige verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. In dit artikel vertellen we je over de nieuwe features van de Samsung Galaxy S22 en gaan we hem vergelijken met zijn voorganger, de Samsung Galaxy S21. Lees je goed in en laat je verrassen door de waanzinnige eigenschappen van deze telefoons. 

Een waanzinnige camera

Wat betreft de camera is de Samsung Galaxy S22 een absolute topper. De nieuwe telefoon is namelijk uitgerust met meerdere softwareverbeteringen die jou voorzien van de meest prachtige foto’s en video’s. Wat te denken van de night mode? Zelfs diep in de nacht kun je geweldige foto’s maken van hoge kwaliteit. En met de Space Zoom functie kun je zelfs prachtige fotos’ van de maan schieten. Je kunt ongeveer 30x inzoomen, zonder dat het beeld ook maar enigszins vaag wordt. 

Voor dichtbij heeft de S22 ook een paar geweldige eigenschappen. Met Portrait Photos maak je de mooiste portretfoto’s. Zo scherp en goed dat een fotograaf bijna overbodig wordt. Wist je dat je deze functie ook perfect kunt gebruiken voor het fotograferen van dieren? Met de Pet Portrait Functie is niets te gek.

De snelste Chipset

De Samsung Galaxy S21 had een geweldige chipset. De nieuwste versie, de S22, maakt gebruik van de Exynos 2200-chipset. Dit is de snelste chip die ooit is gebruikt voor een Samsung Galaxy toestel. De technologie van deze nieuwe chipset kun je het beste vergelijken met videokaarten voor spelcomputers. Op deze manier kun je op de telefoon genieten van dezelfde kwaliteit beelden als op je pc. Ideaal voor mensen die van gamen houden. Door de enorm krachtige CPU laden jouw apps razendsnel en kun je gemakkelijk meerdere dingen tegelijk doen. 

Nieuwe kleuren

Naast de nieuwe technologische functies die de Samsung Galaxy S22 heeft, is er ook een grote wijziging aan het uiterlijk. Er is namelijk een compleet nieuwe kleur verkrijgbaar. De violet kleur is helaas verdwenen. Gelukkig maakt deze plaats voor een ruige, donkergroene kleur. En ga jij gebruik maken van de S22 Ultra? Dan heb je zelfs de keuze uit een bordeaux rode kleur. Op deze manier kun je ongegeneerd shinen met een nieuw en uniek toestel.

Een aantal andere verschillen

Op het eerste oog is er geen gigantisch verschil tussen de S21 en de S22. Sterker nog, je moet goed kijken om ze uit elkaar te houden. De meeste wijzigingen zitten natuurlijk in het toestel. De S22 is iets compacter dan zijn voorganger. In plaats van 6,2 inch is het beeld nu 6,1 inch. Een verschil dat te overzien is. Het enige wat opvalt is dat de S22 een ietsje minder langwerpig scherm heeft. 

Qua software moet gezegd worden dat de S22 kwalitatief een stuk beter is. Er is namelijk beloofd dat de nieuwe serie namelijk langer en beter van updates wordt voorzien. De S22 draait momenteel op de update Android-12. Deze nieuwe telefoon gaat ook mee naar de updates Android-13, 14, 15 en 16. Hierdoor hoef je jezelf voorlopig geen zorgen te maken. Ook qua beveiliging kom je niets tekort. Samsung gaat de S22 namelijk 5 jaar lang ondersteunen.

De prijs van de S22

In het begin van de S21, lag de prijs op ongeveer 850 euro. Dit geldt ook voor de nieuwe S22. De prijs van de S21 is uiteraard gedaald, wat wellicht interessant kan zijn voor mensen die niet enorm gehecht zijn aan het nieuwste van het nieuwste. De verschillen zijn zeker aanwezig, maar zit jij echt met het budget? Dan kan het geen kwaad een versie lager aan te schaffen.

Een geweldige keuze aan Galaxy toestellen

Je hebt in dit artikel gelezen over een aantal nieuwe features van de  Samsung Galaxy S22 en verschillen met diens voorganger, de Samsung Galaxy S21. Qua uiterlijk veranderd er buiten het minimale verschil in grootte niet veel. Het leukste is eigenlijk de verandering in kleur, waarmee wordt afgeweken van keuzes uit het verleden. Qua software is de nieuwe S22 een geweldig toestel met een fantastische camera. De camera is bijna gelijkwaardig aan die van een fotograaf. Zo gaaf dat je zelfs de maan kunt fotograferen. Kortom, een fantastisch toestel met een geweldige motor. Voor welk toestel ga jij?

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie