De noodzaak van een arbeidsongeschiktheidsverzekering toegelicht

Redactie WINMAG Pro
Ben je zelfstandig ondernemer? Dan is het belangrijk om je goed te verzekeren. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Als ondernemer kun je namelijk talloze verzekeringen afsluiten. Veel ondernemers sluiten bijvoorbeeld een rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering af.

Dit zijn twee handige verzekeringen, maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering mag eigenlijk ook niet ontbreken. Omdat dit nogal een dure verzekering is, sluit lang niet iedere ondernemer hem af. Om jou te overtuigen je te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid, lichten we de noodzaak van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hieronder toe.

Je bent verzekerd van inkomen

Wie in loondienst werkt, heeft iedere maand een vast inkomen. Voor zelfstandig ondernemers is dit niet altijd het geval. Zij moeten namelijk zelf zorgen dat er voldoende geld in het laatje komt. Ben je ziek of kun je niet werken als gevolg van een zwangerschap of ongeval? Dan betekent dit dat er geen geld binnenkomt. Wanneer het enige tijd duurt voordat je weer aan de slag kunt, kan dit grote gevolgen hebben. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Helaas heb je dit niet altijd zelf in de hand. Daarom doe je er goed aan het zekere voor het onzekere te nemen en je te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.

Wil jij je verzekeren voor arbeidsongeschiktheid? Dan sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Hiermee ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Hoeveel geld je per maand uitgekeerd krijgt, hangt af van een aantal factoren. Zo kijkt een verzekeraar naar de mate van arbeidsongeschiktheid. Ben je 50 procent arbeidsongeschikt? Dan krijg je iedere maand de helft van het bedrag dat je gekozen hebt bij het afsluiten van de verzekering. Wie minder dan 25 procent arbeidsongeschikt wordt verklaard, krijgt vaak geen uitkering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering als je in loondienst werkt?

Niet alleen ondernemers kunnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, maar particulieren ook. Werk je in loondienst? Dan vraag jij je mogelijk af of het nodig is om jezelf te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. In principe is een arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst niet nodig. Jouw werkgever heeft dan namelijk een verzekering afgesloten om zijn werknemers te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Hierdoor krijg je vaak ‘gewoon’ doorbetaald als je arbeidsongeschikt bent en in loondienst werkt.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Net als voor iedere andere verzekering draag je voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook premie af. Voordat je deze verzekering afsluit, ben je waarschijnlijk benieuwd wat de premie AOV is. Wij kunnen ons voorstellen dat je van de premie schrikt, want deze verzekering is aan de dure kant. Laat je hierdoor niet weerhouden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Als je zelf de verzekerde bent, mag je de premie overigens aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor valt een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak een stuk goedkoper uit.

Online arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen

Zie je de noodzaak van een arbeidsongeschiktheidsverzekering in, maar ben je zelf nog niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid? Wacht dan niet langer en vraag direct zo’n verzekering aan. Wie denkt dat hij hier de deur voor uit moet, heeft het mis. Je kunt vandaag de dag namelijk online een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen. Jouw aanvraag wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen door een verzekeraar, waardoor het meestal niet lang duurt voordat je een aanbod voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgt.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie