De OnePlus 7 kan zomaar de snelste Android smartphone worden

Geert van der Klugt
Op 14 mei is het zover, de dag waarop de OnePlus 7 wordt aangekondigd. De release wordt gestreamd vanuit London. Houd daarom de namiddag vrij, vanaf 17:00 kijk je samen met tig duizend anderen naar de release van het product dat zomaar de snelste smartphone van het moment kan worden. De snelste, dankzij één unieke eigenschap.

UPDATE: DE ONEPLUS 7 WORDT MORGEN IN AMSTERDAM GELANCEERD. KIJK VANAF 16:00 MEE VIA DE LINK ONDERAAN DIT ARTIKEL.


De serie bevat de OnePlus 7, OnePlus 7 Pro en OnePlus 7 Pro 5G. De Chinese fabrikant koos bewust voor de inclusie van een Snapdragon 855-processor, een processor waarmee de telefoons op eenzelfde niveau als de topsmartphones van Samsung en Huawei belandt. De OnePlus 7 Pro onderscheidt zich met een HDR10+ display. Ter referentie: de enige telefoonserie die wordt geleverd met een HDR10+ display is de Samsung Galaxy S10.

Naast een optimale vertoning van Netflix, YouTube en dergelijke streamingsdiensten, schaalt HDR10+ de kwaliteit van afbeeldingen per frame, voor een ongekende range aan kleuren, scherpheid en detail.

OnePlus 7

Aanzienlijk, maar de kers op de taart zit ‘m in opslag. De OnePlus 7 wordt geleverd met UFS 3.0 flash storage. UFS 3.0 is momenteel het beste van het beste. De Fold zou de opslag bevatten, maar na zijn vertraagde release wordt de OnePlus 7 zonder concurrentie de wereld ingebracht.

Wij zijn op de dag van release in Amsterdam aanwezig voor de hands-on. Uiteraard laten we op locatie weten hoe de langverwachte OnePlus 7 in de handen voelt. Meekijken? De livestream vind je hier.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert