De opvouwbare smartphone, dit weten we tot nu toe!

De opvouwbare smartphone, dit weten we tot nu toe!

Redactie WINMAG Pro
Samsung heeft een tweet geplaatst waarin wordt gezegd dat de mobiele telefoon zich ontvouwt op 20 februari. Hierbij refereerde Samsung naar het evenement in San Francisco. Geruchten gaan rond dat de aankondiging van de Galaxy S10 hiermee te maken heeft. Hierbij wordt gespeculeerd dat de eerst opvouwbare telefoon zijn intrede in de mobiele markt gaat maken. Eind vorig jaar kwam er bijvoorbeeld al een prototype tevoorschijn, namelijk de Samsung F.

Hierbij zegt men dat het toestel bestaat uit drie schermen. Op de achterkant bevindt zich een kleine display waarmee je het apparaat kunt bedienen. Op de voorkant kun je de dagelijks activiteiten verrichten zoals WhatsAppen. Daarnaast kun je het toestel ook omklappen. Hierdoor kan je optimaal genieten van jouw display tijdens het kijken van een film of het spelen van een game. Daarnaast wordt er ook gespeculeerd dat je met het toestel kunt multitasken. Zo zou je wel tot drie beeldschermen naast elkaar kunnen zetten. 

Klinkt goed toch? Diverse bronnen geven aan dat de nieuwe Samsung bij KPN al te verkrijgen zal zijn voor zo’n 1.500 tot 2.000 euro. Het is dus een duurder toestel dan telefoons over het algemeen kosten, maar de voordelen die hiermee gepaard gaan zijn ultiem. Tijdens de introductie in San Francisco is verteld dat het toestel eind april verkrijgbaar is in de Verenigde Staten. Er heerst momenteel nog onduidelijkheid of het toestel ook naar Nederland komt. Het is verstandig om regelmatig op het internet te zoeken naar nieuws omtrent de introductie naar Nederland.

Andere aanbieders

Uit diverse bronnen blijkt ook dat Apple met een opvouwbaar toestel wil komen. Echter, is uit diverse onderzoeken gebleken dat Samsung patenten heeft op de flexibele oled displays. Hierdoor loopt Samsung ongeveer twee jaar voor op Apple. Maar dat is niks nieuws. Wist jij bijvoorbeeld al dat de beeldschermen van de iPhone XS en XS Max ook eigendom zijn van Samsung. Samsung wil graag zijn voorsprong behouden, waardoor analisten denken dat Samsung haar panelen de komende jaren niet zal verkopen aan Apple. Diverse economen denken dan ook dat Apple zich moet haasten. Samsung heeft een grote voorsprong op Apple als het gaat om technologie. 

Conclusie

De eerste opvouwbare telefoon komt dus rond april 2019 op de telefoonmarkt. Samsung zal de eerste leverancier worden van vouwbare telefoons door de techniek waar ze zelf patenten op hebben. Het toestel gaat rond de 2.000 euro kosten. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie