De snelste Chromebook tot nu toe

Redactie WINMAG Pro
Google noemt haar nieuwe Chromebook Pixel de snelste Chromebook tot nu toe. Met keuze uit een Intel Core i5-processor die draait op 2,2 GHz en 8 GB aan ram-geheugen, en een Intel Core i7-processor welke op 2,4 GHz draait en 16 GB aan ram-geheugen heeft, lijkt hier niets van gelogen.

Google heeft haar nieuwe Chromebook Pixel niet alleen van een lekker snelle processor voorzien, maar ook de oplaadtijd verhoogd. Volgens de ontwikkelaar heeft het apparaat binnen vijftien minuten genoeg stroom voor twee uur aan accuduur. Met een volle accu gaat de Chromebook tot twaalf uur mee, meer dan genoeg om je werk te kunnen doen tijdens een vliegreis rond de wereld.

Ook van het beeldscherm worden wij gelukkig. De hi-res display van 12.85-inch heeft een resolutie van 2560 x 1700 met een ppi van 239 ppi en een Intel HD-gpu. Het maakt niet uit wat je doet op deze Chromebook, alles wordt scherp in beeld gebracht. Maar er is nog iets nieuws: het apparaat maakt als één van de eerste devices gebruik van de nieuwe usb-standaard, USB Type-C. Daarnaast heeft de Chromebook Pixel twee usb 3.0-poorten. Ook op het gebied van opslagruimte valt er wat te kiezen. De Chromebook Pixel komt met 32 of 64 GB aan opslagruimte, maar dit is natuurlijk altijd uit te breiden met een externe schijf of een sd-kaart. Verder is het apparaat vrij compact met afmetingen van 297,9 x 224,55 x 15,3 mm.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie