De voordelen van een online personeelsplanning

Redactie WINMAG Pro
Als IT-professional weet je als geen ander dat zaken digitaal en online regelen, veel voordelen heeft. Digitalisering en automatisering zorg voor meer efficiëntie en effectiviteit. Helaas is dit meestal nog niet doorgedrongen tot alle andere medewerkers van de organisatie waar je werkt.

Neem als voorbeeld het maken van een personeelsplanning. Er zijn waarschijnlijk legio bedrijven waar een planner via appjes, mail of telefoon contact heeft met medewerkers over de planning, en waar de planning in Excel wordt bijgehouden. Wil jij je collega’s helpen bij hun werk, en de organisatie waar je werkt verder te ontwikkelen? Hieronder lees je alles over de voordelen van een online personeelsplanning.

Vooral geschikt voor branches met flexkrachten

Allereerst is het misschien goed om verder in te gaan op de branches waarin een online personeelsplanning goed van pas komt. Het gaat hierbij vooral om bedrijven waarin veel flexwerkers worden ingezet, of medewerkers die onregelmatige diensten draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de evenementenbranche, die na de coronamaatregelen het afgelopen anderhalf jaar eindelijk weer aan de slag kan, en de fieldmarketing en promotiebranche. Daarnaast heeft ook de personeelsplanning van zorginstellingen veel baat bij het gebruik van een praktische online planningsoftware. Zeker nu veel organisaties moeite hebben hun planning rond te krijgen door personeelstekorten en in sommige gevallen een hoog ziekteverzuim, is het belangrijk deze zo gemakkelijk en snel mogelijk te kunnen realiseren.

Iedereen profiteert van een goede personeelsplanning

Wil je dat er in je organisatie een online personeelsplanning gebruikt gaat worden, dan zal je dat goed moeten verkopen. In dit geval is dat echter niet zo ingewikkeld. Werkelijk alle betrokken partijen profiteren namelijk van het gebruik ervan.

- Managers hebben goed inzicht door realtime rapportages. Dit verhoogt de kwaliteit en maakt optimalisatie van de marges mogelijk.

- Planners kunnen tot wel driekwart minder tijd kwijt zijn aan het maken van planningen. Vooral doorat alle communicatie en administratie tussen hen en medewerkers online verloopt. Daarnaast kunnen wijzigingen snel worden doorgegeven, en openstaande diensten snel gevuld. Doordat planners beter op de hoogte zijn van de beschikbaarheid van mensen kan er eenvoudiger en sneller gepland worden, en ontstaan er minder snel gaten in de planning.

- Medewerkers hebben bijvoorbeeld via een app overal en altijd inzage in de up-to-date-planning. Willen en kunnen ze meer werken? Dan brengen ze de planner eenvoudig op de hoogte van de extra inzetbaarheid. Daarnaast hebben medewerkers ook geen gedoe meer met het indienen van declaraties, dit kan ook eenvoudig via de software.

- Tot slot heb je als organisatie ook meer tevreden klanten door het gebruik van een goede personeelsplanning. Doordat het eenvoudiger en sneller te regelen is dat de juiste medewerker op de juiste plek is, waarborg je de kwaliteit van hen.

Data van de personeelsplanning gebruiken

Wil je helpen het gehele proces van planning tot uitbetaling van medewerkers beter te organiseren? Kijk dan eens welke mogelijkheden er zijn de personeelsplanning te koppelen aan een urenregistratie en salarisadministratie. Digitalisering is vaak een grote omslag voor een organisatie, maar levert ook enorm veel op!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie