De voorspellingen van de iPhone 2020

Fenna Kiebert
Hoewel de iPhones van dit jaar naar verwachting geen extreme wijzigingen zullen vertonen, zal dit niet het geval zijn bij de iPhone 2020.

Een recent rapport van de TF Securities-analist Ming-Chi Kuo suggereert dat Apple volgend jaar een aantal grote veranderingen in zijn iPhone-assortiment gaat aanbrengen, inclusief nieuwe schermformaten voor beide iPhone 2020-modellen.

Verschillende displays

Volgens de voorspelling van Kuo zullen Apple's opvolgers van de iPhone XI en XI Max respectievelijk 5,4-inch en 6,7-inch displays hebben (de iPhone XS heeft momenteel een 5,8-inch display). Dat betekent dat de iPhone 2020-versie van het ‘standaard’ OLED-model een display heeft van ongeveer 0,4 centimeter kleiner dan die van het huidige apparaat. De opvolger van de iPhone XS Max heeft een scherm dat iets groter is dan dat van het huidige model. Het 5,4 inch 2020 iPhone XS-scherm kan als een verrassing komen op de smartphonemarkt. Als de voorspellingen van Kuo kloppen, betekent dit dat Apple een van zijn apparaten kleiner zal maken. Over het algemeen is dat het tegenovergestelde van wat je meestal kunt verwachten van een upgrade.

LEES OOK: Cameraprotector uitgelekt: dit is de nieuwe iPhone-camera

Om het verschil duidelijk te maken, heeft Ben Geskin de verwachte iPhones naast elkaar gezet met de jaren waarin ze uitgebracht worden eronder.

Zoals je kunt zien, is de iPhone 2020 6,7-inch slechts iets groter dan de 2018 iPhone XS Max. Apple zou ook theoretisch de schermgrootte van het apparaat kunnen versmallen door de toch al dunne randen nóg verder te verkleinen. Maar de iPhone 2020 5,4-inch zal uiteindelijk aanzienlijk kleiner zijn dan de huidige iPhone XS. Met andere woorden: het formaat zal meer lijken op dat van de iPhone SE zijn dan op de iPhone 8.

Andere functies iPhone 2020

Omdat de modellen voorlopig nog niet uitgebracht worden, hebben we niet veel andere details over de functies. Kuo suggereert dat de twee modellen beide 5G bezitten, dankzij Apple's samenwerking met chipmaker Qualcomm. Met nieuwe schermformaten en een OLED-line-up kan Apple zijn iPhones stabieler maken in 2020. De 6.1-inch iPhone zou de middelste plek kunnen innemen, terwijl de 6,7-inch OLED-iPhone de hoogste prijs zou hebben.

Toch weten we natuurlijk nog niet zeker wat de plannen zijn voor de iPhone 2020. Maar op basis van de momenteel beschikbare informatie heeft Apple grootse plannen.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna