Deze apps helpen jouw leven een stuk groener te maken

Redactie WINMAG Pro
Een duurzame levensstijl is lang niet altijd even eenvoudig. Zonder biolabel weet heb je geen idee of jouw keuze voor vlees en vis een biologische keuze is. Met een smartphone en een minimaal beetje software kom je echter al een heel eind.

Zo kun je makkelijk en snel de app Goede Viswijzer gebruiken om te kijken of de vis die je kiest een biologische keuze is. Het is slechts een eenvoudig voorbeeld van hoe een app het leven ook een stuk groener kan maken. Onderstaande applicaties hebben een extra grote impact op duurzaamheid en zijn op dat vlak absolute aanraders.

Love Food Hate Wast

Niemand houdt ervan om eten weg te gooien. Soms lijkt het echter niet anders te kunnen. Wat doe je nu eenmaal met de rest van die fles notenolie? De app Love Food Hate Waste brengt redding. Het geeft jou precies aan hoe je die etensrestjes kan recupereren. Het helpt jou dan ook de restjes uit de koelkast om te toveren tot heerlijke maaltijden. Dankzij toevoegingen zoals een boodschappenlijstje en een maaltijdplanner doet het dat bovendien ook ongemeen efficiënt.

Smappee: voor een groene woning

Steeds vaker doen de slimme thermostaat en andere meettoestellen hun intrede. Zij  helpen het energieverbruik in kaart te brengen en kunnen eveneens tips bieden om extra te besparen op energie. Vaak kan je ook de verwarming vanop afstand aansturen waardoor je niet onnodig energie hoeft te verbruiken. Een app blijft natuurlijk belangrijk. In dit opzicht is de app Smappee een absolute aanrader.


Weet overigens dat ook energieleveranciers steeds vaker slimme apps aanbieden. Wil je groen door het leven, dan blijft energie vergelijken een must. Zo kies je bijvoorbeeld voor een leverancier die ook zelf gaat voor groene stroom. Zo'n handige app is dan wel een meerwaarde, maar mag de uiteindelijke keuze niet integraal bepalen. Het maakt jouw stroom er immers niet groener op.

BespaarCheck: voor een groene levensstijl

De meest verregaande app is misschien wel de applicatie BespaarCheck. Niet door z'n verregaande functionaliteiten, wel door zijn ruime blik. Het gaat om een app van de Nederlandse stichting Milieu Centraal. De app biedt in de eerste plaats een bespaarcheck met enkele handige tips over hoe je kunt besparen bij het verwarmen, het douchen of zelfs in de keuken. Hiernaast biedt de app eveneens inzicht in het verbruik thuis. Wel moet je zelf de meterstanden opnemen, waardoor smappee hier nog steeds een stuk interessanter is. Als multifunctionele applicatie blijft BespaarCheck echter wel een heuse aanrader.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie