Deze apps verdienen het meeste geld

Redactie WINMAG Pro
Apps, ze nemen het hedendaagse leven min of meer in beslag. Voor vrijwel elke bezigheid is er tegenwoordig een app. Van boodschappen doen tot hardlopen, je vindt er tal van applicaties over. In de wereld van de apps gaan er miljarden om. Maar welke apps verdienen het meeste geld?

LEES OOK: Wat gebeurt er met je social media account na overlijden?

Waar de voorgaande jaren Netflix het meeste geld verdiende met de app is de streamingsdienst inmiddels ingehaald door Tinder. De datingapp had in het eerste kwartaal van 2019 een omzet van 260,7 miljoen dollar. In diezelfde periode in 2018 was dat tachtig miljoen euro minder. Netflix had in de eerste drie maanden van 2018 een omzet van 255,7 miljoen maar in het eerste kwartaal van 2019 is dat 216,3 miljoen. 

Netflix is wel de app die het eerste kwartaal van 2019 het meeste geld verdiende via de App Store. Tinder volgt op plaats twee maar staat dan weer bovenaan in de Google Play Store alwaar Netflix zich op een zevende plaats begeeft. Tinder is koploper in de totale stand, Netflix volgt daar wel op plaats twee. Op de derde plek vinden we een verrassende app: Tencent Video. 

Top tien best verdienende apps

  1. Tinder
  2. Netflix
  3. Tencent Video
  4. iQIYI
  5. YouTube
  6. Pandora
  7. Kwai
  8. LINE
  9. LINE Manga
  10. Youku
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie