Deze gadgets voorkomen cameradiefstal

Deze gadgets voorkomen cameradiefstal

Redactie WINMAG Pro
Je moet er niet aan denken dat je camera wordt gestolen. Toch is het iets wat wel vaak voorkomt. Gelukkig bestaan er een aantal gadgets die het risico op cameradiefstal verminderen of die er voor zorgen dat je jouw spullen snel weer terug kunt vinden.

Diefstal

Ondanks dat je je camera misschien bijna niet uit het oog verliest, kan het in een paar seconden gebeurd zijn. Je apperatuur wordt gestolen. Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het nog regematig. Laat je camera dan ook nooit onbewaakt achter en draag je camera om je nek. Maar om het risico nog wat te verminderen, bestaan er handige gadgets op de markt die diefstal kunnen voorkomen óf die er voor zorgen dat jij je apparatuur weer snel kunt terug vinden! 

Tracker

Je spullen terugvinden wordt een stuk gemakkelijker met trackers zoals de PocketFinder. Via GPS zijn je spullen zo weer gevonden! Helaas trekt het gebruik van GPS batterijen nogal snel leeg, dus de batterijduur is maar vijf dagen. Maar dit moet genoeg zijn als je gelijk achter je spullen aan gaat! Een ander nadeel is dat in sommige gebouwen het GPS-signaal niet sterk is, waardoor je hem misschien niet kunt terugvinden.

Gadgets voorkomen cameradiefstal

Bewegingsalarm

Een alarm, zoals bijvoorbeeld Tool Guard, gaat af wanneer je cameratas opgetild of geopend wordt.

Nabijheidsalarm

Hipkey is een alarm dat gaat af als de afstand tussen de Hipkey en je smartphone te groot wordt. Je kunt de afstand gemakkelijk zelf instellen met de bijbehorende app en kan tot maximum 50 meter ingesteld worden.

Gadgets voorkomen cameradiefstal

QR-tag

Een andere handige manier is om je camera of lenzen te voorzien van QR-code. Bij Spotty kun je stickers kopen. Via de website registreer je alles. Als je camera wordt teruggevonden of doorverkocht, dan kan je gemakkelijk zien dat de spullen aan jou toebehoren.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie