Dit zijn de 7 manieren om geld te besparen als mkb’er

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Als mkb’er wil je vanzelfsprekend zoveel mogelijk winst behalen.

De meeste mensen kijken hiervoor naar de mogelijkheden waarmee ze hun inkomen kunnen verhogen. Echter is er nog iets anders wat je kunt ondernemen om meer winst over te houden, namelijk geld besparen en je kosten te verlagen. Maar dit kan makkelijker klinken dan het daadwerkelijk is. Daarom geven we je in deze blog 7 manieren waarmee jij als mkb’er hopelijk flink wat geld kunt besparen.

Onderhandel met je leveranciers over betere betalingsvoorwaarden

In de eerste plaats is het belangrijk om te onderhandelen met je leveranciers over betere betalingsvoorwaarden, zoals langere betaaltermijnen en kortingen. Door de betaling uit te stellen verhoog je immers je liquiditeitspositie. Spreek daarom met je leverancier en kijk wat voor jou het beste is. Veel leveranciers waarderen klanten die loyaal zijn. Hierdoor kun je dus zeker wat extra financiële ruimte scheppen op dit gebied.

Maak gebruik van online kortingscodes

Ten tweede is het ook slim om gebruik te maken van online kortingscodes. Bijna elk groot bedrijf houdt tegenwoordig regelmatig online een uitverkoop. Het enige wat lastig kan zijn, is dat je bepaalde kortingscodes nodig hebt om van de aanbiedingen gebruik te maken. Gelukkig bestaan er nu allerlei websites waar je een overzicht kunt vinden van deze codes. Hierdoor weet je zeker dat je beste deal krijgt bij een platform als Amazon. Ben jij nieuwsgierig waar jij deze soort kortingscodes kunt tegenkomen? De beste kortingscodes vind je hier.

Automatiseer je processen om de arbeidskosten te verlagen

Verder kun je de arbeidskosten verlagen door je processen te automatiseren. Door taken als het maken van offertes, facturen en betalingen te automatiseren bespaar je veel tijd en geld. En door specifieke processen aan externe partijen uit te besteden kun je ook nog eens extra kosten verlagen. Let er hierbij wel op dat de kwaliteit van deze processen minstens hetzelfde blijft of zelfs nog beter wordt, zodat niemand het merkt. Dit is dan ook zeker een manier waarmee jij je kosten kunt drukken.

Sluit abonnementen per jaar af in plaats van per maand

Als vierde tip hebben we nog een andere manier waarmee je geld kunt besparen. Sluit je softwareabonnementen en andere diensten liever per jaar in plaats van maandelijks af. Veel bedrijven die bepaalde abonnementen aanbieden, hebben twee plannen waaruit je kunt kiezen. De eerste optie is dat je per maand betaalt. Het voordeel hiervan is dat je niet in een keer een groot bedrag moet overmaken en per maand het abonnement op kan zeggen. Echter is het maandbedrag in totaal wat meer vergeleken met wanneer je voor het andere plan, namelijk het jaarplan kiest. Met software als fotosoftware is dit dus vaak goedkoper, wat betekent dat je meer kunt besparen op de lange termijn. Kijk dus naar welke abonnementen je hebt en verander deze indien nodig naar jaarabonnementen.

Investeer in energiezuinige apparatuur en verlichting

Tevens is het belangrijk om te investeren in energiezuinige apparatuur en verlichting. Dit kan je veel geld opleveren door lagere maandelijkse energierekeningen. Kies daarom voor het meest efficiënte apparaat of verlichting die je kunt vinden, want dit kan je op de lange termijn behoorlijk wat geld besparen. Bovendien waarderen steeds meer klanten bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid, waardoor dit je als bonus ook nog eens extra klanten kan opleveren.

Onderhandel over lagere tarieven voor creditcardverwerking en andere financiële diensten

Ook is het aan te raden om onderhandelingen te voeren over lagere tarieven voor creditcardverwerking en andere financiële diensten. Dit soort services kunnen enorm veel geld kosten, vooral als je bedenkt hoeveel transacties je gemiddeld per maand doet. Probeer daarom voor jouw bedrijf de laagste tarieven te vinden en sluit daar een bepaald contract voor af. Hierdoor zullen de kosten die je normaliter op dit gebied maakt ineens een stuk lager of zelfs volledig verdwenen zijn.

Profiteer van belastingvoordelen en andere overheidsstimulansen voor het MKB

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er speciale belastingvoordelen en andere stimulansen vanuit de overheid zijn voor mkb’ers. Deze kunnen je namelijk ook helpen met geld besparen. Informeer daarom goed naar de mogelijkheden en kijk of je hiervan gebruik kunt maken. Denk dan bijvoorbeeld aan speciale leningen, subsidieregelingen en andere belastingkortingen.

Al met al zijn dit de 7 manieren om als mkb’er geld te besparen. Door de bovenstaande tips toe te passen kan je flink wat geld besparen en meer winst overhouden. Doe er daarom je voordeel mee en kijk hoe jij je bedrijf kunt laten groeien. Wij wensen je alvast veel succes hiermee!

fotosoftware, software, geld besparen, mkb, mkb'er