Dit zijn de komende cybersecuritytrainingen van TSTC

Jeroen van Onselen
Met bijna dagelijks nieuws over bedrijven die gehackt zijn of anderzijds in de problemen komen met hun cybersecurity kan kennis bijspijkeren geen kwaad.

Niet om je bang te maken, maar het aantal dataleks neemt toe, niet af! Tel daarbij op dat het tekort aan cybersecurityspecialisten TOENEEMT en je hebt de perfect storm. Beter voorkomen dan genezen, dus hier zijn de trainingen die niet mag missen: 

CISM Training - Certified Information Security Manager

Datum: 22 - 25 mei 2018

In de CISM training leer je informatiebeveiliging in lijn brengen met aanwezige business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen. Als Security Manager denk je in risico’s en de mogelijkheden om deze risico’s tot een voor jouw organisatie aanvaardbaar niveau te beperken. Jij bepaalt de strategie en het beleid met betrekking tot informatiebeveiliging én security-incidenten waarin het beperken van de impact daarvan voor de business centraal staat.

Informatiebeveiliging voor gemeenten (BIG, NEN, GBA) - schriftelijke cursus

In deze actuele schriftelijke cursus, die specifiek is ontwikkeld voor gemeenten, ontvang je een compleet overzicht van informatiebeveiliging in de gemeentelijke organisatie. Als uitgangspunt voor het gemeentelijk informatiebeveiligingsbeleid wordt gebruikgemaakt van de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG).

CRISC Training - Certified in Risk and Information Systems Control

Datum: 7 - 9 mei 2018

De CRISC training bereid je op strategisch gebied voor op de unieke uitdagingen van IT- en enterprise risk management. Je leert alles over het identificeren en managen van (business)risico’s door de ontwikkeling, implementatie en het onderhouden van controls passend bij de informatiesystemen (IS) in uw organisatie.

ISO 27005 Introductie

Data: in overleg

In deze ééndaagse training raak je bekend met de fundamentals van risk management, opgehangen aan informatiebeveiliging en gebruikmakend van de ISO 27005:2011 standaard als referentie framework.

ISO 27001 / 27002 Foundation

30 april - 1 mei 2018

In de ISO 27001 Foundation training maak je kennis met best practices op het gebied van de implementatie en het managen van een Information Security Management Systeem (ISMS) zoals omschreven in ISO 27001:2013. Daarnaast introduceert TSTC de best practices voor de implementatie van de informatiebeveiliging controls uit de elf domeinen van ISO 27002.

IAM Identity and Access Management - schriftelijke cursus

Starten maandelijks mogelijk

CCSP / CSAC Training - Cloud Security Masterclass

14 - 18 mei 2018       

Met het succes van allerhande Cloud oplossingen, krijgen ook de bezwaren rondom de beveiliging van vertrouwelijke informatie steeds meer aandacht. Enerzijds zijn er organisaties die zich hiervan onvoldoende bewust zijn met mogelijke compliance problemen (bijvoorbeeld op het gebied van privacy) tot gevolg. Andere organisaties kiezen de meest veilige weg en ontlopen daarmee soms onnodig praktische- of economisch aantrekkelijke oplossingen.

CISA training - Certified Information Systems Auditor

14 - 17 mei 2018

De complexiteit van de huidige technologische en zakelijke omgeving vormt een grote uitdaging voor organisaties die de integriteit en beveiliging van hun IT- en bedrijfssystemen willen beschermen en beheersen. Ook neemt de regulering en het toezicht door de overheid almaar toe, waardoor sterkere interne bewaking en transparantie wordt vereist.

CISSP-ISSAP training - Information Systems Security Architecture Professional

22 - 25 mei 2018

Security professionals tonen met de CISSP certificering aan gedegen kennis te hebben van informatiebeveiliging in brede zin. De opzet van CISSP is echter niet om elk terrein even veel diepgang te geven.

CyberSAFE - Security Awareness

Datum: in overleg

CyberSAFE is dé effectieve security awareness training (online of live) waarin je medewerkers verantwoordelijk leren om te gaan met beveiligingsrisico’s die uw data en organisatie bedreigen.

SAP Autorisaties en SAP Security Awareness

Datum: in overleg

Deze cursus is bedoeld om zowel management als technisch personeel een goed overzicht te geven waar in SAP de werkelijke gevaren liggen.

Introductie Security van Industriele Controle Systemen (SCADA)

Datum: in overleg

Dit is een niet-technische cursus met een introductie over de rol van Industriële Controle Systemen (procesautomatisering / SCADA / DCS), de unieke aspecten t.a.v. de beveiliging van ICS omgevingen, bedreigingen en kwetsbaarheden, en risicomanagement strategieën. De cursus bestaat uit interactieve presentaties met ruime mogelijkheid tot discussie.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen