Doculayer 2.0 helpt bedrijven documenten sneller dan ooit geautomatiseerd te verwerken

Redactie WINMAG Pro
Nieuwe functies zijn onder meer geavanceerde tabelextractie, documentclassificatie op basis van autoML en uitgebreide functionaliteit voor anonimiseren en pseudonimiseren

Doculayer.ai, een oplossing voor het intelligent verwerken en analyseren van documentstromen op basis van AI- en machine learning technologie, introduceert Doculayer 2.0, een significante update van zijn AI- platform. De nieuwe versie van het platform biedt onder andere geavanceerde tabelextractie, documentclassificatie op basis van autoML en uitgebreide functionaliteit voor anonimiseren en pseudonimiseren. Met de nieuwe update helpt Doculayer.ai organisaties in recordsnelheid ongekende waarde uit hun documenten te halen.

Richard Smit, CTO en mede-oprichter van Doculayer.ai: “Organisaties zetten in toenemende mate ‘automatisering’ in als onderdeel van hun digitale transformatie strategie. Het doel is daarbij minder afhankelijk te worden van handmatig werk door personeel, kosten te verlagen en zich te onderscheiden van de concurrentie. Een snelle ROI wordt daarbij steeds belangrijker. Dit vereist dus oplossingen voor het intelligent verwerken en analyseren van documentstromen die snel te implementeren zijn en in no time resultaat opleveren. Dit is exact wat we met Doculayer 2.0 willen bereiken voor bedrijven.”

Doculayer 2.0 bevat een groot aantal vernieuwingen. De belangrijkste verbeteringen zijn onder te verdelen in: verbeterde documentdigitalisering (intelligente OCR), documentclassificatie, data-extractie en integratie.

 

Documentdigitalisering (intelligente OCR) 

De ingebouwde Optical Character Recognition (OCR)-engine van Doculayer 2.0 beschikt over verbeterde ‘pre-processing’-functionaliteit. Documenten worden hierdoor optimaal voorbereid op verwerking door de engine. Dit levert een nauwkeurigheid tot 99 procent op bij het digitaliseren van documenten. In Doculayer 2.0 is het tevens mogelijk data uit de Machine Readable Zone (MRZ) van identiteitsdocumenten zoals paspoorten direct uit te lezen. Daarmee kan de juistheid van de geëxtraheerde gegevens direct geverifieerd worden. De betrouwbaarheid wordt hiermee nog verder verhoogd.

 

Documentclassificatie

In Doculayer 2.0 is het nu eenvoudiger de verschillende classificatiemodellen te beheren die op basis van machine learning worden gegenereerd. Via het training dashboard kun je teruggaan naar eerder bewaarde classificatiemodellen. Zo wordt het makkelijker het meest efficiënte model te selecteren. Via autoML worden nu automatisch de optimale algoritmes en parameterinstellingen geselecteerd. Dit maakt documentclassificatie in Doculayer 2.0 eenvoudiger te configureren en te onderhouden.  

 

Data-extractie

Tabellen zijn vaak lastig te doorgronden met geautomatiseerde documentverwerkingssoftware. Vaak ontbreekt de context bij geëxtraheerde data, waardoor documenten met tabellen al snel onleesbaar worden. Documenten met veel tabeldata zoals financiële rapporten, facturen en contracten moeten daardoor vaak handmatig verwerkt worden. Met de nieuwe functionaliteit voor tabelextractie kunnen ook deze gegevens automatisch verwerkt worden. Dit levert  tijdsbesparingen van ruim zestig procent op. 

De nieuwe ‘Named Entity Recognition (NER)’-functionaliteit detecteert persoonsgegevens zoals namen, adressen en BSN-nummers en maakt het mogelijk deze direct te anonimiseren of te pseudonimiseren. Doculayer 2.0 maakt het daarmee eenvoudiger voor bedrijven om te voldoen aan de privacywetgeving. 

 

Integratie

Naast de integratie met bestaande omgevingen, integreert Doculayer 2.0 nu ook  met Office 365. Mailbijlagen die in deze omgeving binnenkomen, kunnen in Doculayer 2.0 direct automatisch verwerkt worden.

 

Beschikbaarheid

Doculayer 2.0 is per direct beschikbaar voor klanten van Doculayer, zowel on premise als in de cloud.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over alle nieuwe features in Doculayer 2.0.contact op met Doculayer.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie