Een laptop huren voor zakelijk gebruik: let goed op deze factoren

Redactie WINMAG Pro
De populariteit van laptops voor zakelijk gebruik blijft groeien. Niet zo verrassend, want vanwege het kleine formaat kun je het overal mee naar toenemen, of je nu thuis werkt of reist met het openbaar vervoer. Een laptop huren voor zakelijk gebruik is dan ook een goed idee. Maar voordat je gaat huren is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Waar wil je de laptop voor gebruiken?

Een moderne laptop biedt alle kracht, snelheid en opslag die je nodig hebt om te werken. Wat dat betreft is het geen verrassing dat laptops populairder zijn dan ooit, met name zes specifieke merken. Dit brengt wel met zich mee dat er meer apparaten zijn dan ooit. Alle merken en specificaties kunnen  behoorlijk overweldigend zijn, vooral voor de kleine ondernemer die al zoveel zaken moet regelen. Bedenk voordat je een laptop gaat huren goed waar je het voor gaat gebruiken. Welke taken wil je met het apparaat gaan uitvoeren? Zet dit op een rijtje en kijk goed welke zakelijke laptop dit mogelijk maakt. Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een gaming laptop kunt gebruiken voor zakelijk gebruik?

Hou rekening met je takenpakket

Een laptop huren voor zakelijk gebruik is dankzij het ruime aanbod niet moeilijk. Maar een apparaat vinden die echt perfect past binnen jouw bedrijf is dat wel. Welke laptop je moet huren voor zakelijk gebruik hangt af van jouw takenpakket. Voer je standaard taken uit zoals e-mails versturen, tekstverwerking, presentaties en spreadsheetwerk? Dan is een apparaat met een middelgroot vermogen prima. Een laptop met een zwaarder vermogen is een goed idee wanneer je echter van plan bent om zwaardere computertaken uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan codering, videobewerking of muziekproductie. De laptop heeft in dat geval meer geheugen en snelheid nodig.

Vermijd goedkope apparatuur

Natuurlijk is het belangrijk dat je een zakelijke laptop huurt voor een mooie prijs. Kies echter nooit voor het meest goedkope model. Uiteindelijk is goedkoop vaak duurkoop. Een goedkope laptop van lage kwaliteit heeft bijvoorbeeld sneller reparaties nodig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over storingen en productiviteitsverlies. Laptops van hogere kwaliteit gaan minder snel kapot en gaan lang mee. Werk je bijvoorbeeld met een hoge resolutie? Kies dan voor een laptop met een hoge schermresolutie.

Verdiep je in de specificaties

Bij het kiezen van een zakelijke laptop krijg je te maken met talloze specificaties die je misschien niet direct begrijpt. Termen als 4G-kaarten, CPU en schermresolutie: het kan een beetje overweldigend zijn. Schroom daarom niet om een professional om uitleg te vragen. Een laptop hoeft echt niet over tientallen specificaties te beschikken om goed te werken. Over het algemeen kun je met een gemiddeld geprijsde apparaat prima werken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat een laptop wel bepaalde specificaties heeft als je bijvoorbeeld video- en audiowerk wilt verrichten.

Kies voor 16 GB RAM

Er is één specificatie die belangrijk is voor vrijwel elke computer: RAM. RAM beïnvloedt de prestaties van elk apparaat op basis van hoeveel geheugen en opslagruimte het kan bevatten. De meeste basisconfiguraties hebben minstens 8GB, maar een minimum van 16 GB zorgt voor betere prestaties van de zakelijke laptop. Dit zorgt voor een langere levensduur en je kunt er meer apps mee uitvoeren.

Besteed voldoende aandacht aan softwarebeheer en beveiliging

Wil je een zakelijke laptop huren die perfect is voor je bedrijf, maar niet al teveel onderzoek doen? Huur dan een professional in. Op die manier krijg je onbevooroordeeld advies. Bovendien verkoopt hij of zij geen hardware- of software producten van specifieke leveranciers. Op die manier kun je er zeker van zijn dat ze producten aanbevelen die echt passend zijn voor jouw bedrijf. Bovendien krijg je hulp bij allerlei zaken, zoals het instellen van een beveiligingsplan voor je laptop. Een zakelijke laptop huren is gelukkig niet moeilijk, maar besteed voldoende aandacht aan softwarebeheer en beveiliging. Op die manier loopt alles straks op rolletjes!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie