Efficiëntere in-field reparaties voor voertuigen dankzij Panasonic’s nieuwe Toughbook 40

Redactie WINMAG Pro

Zelfs in de steeds innovatievere autosector kunnen ook de meest geavanceerde voertuigen stilstaan door pech en onderhoud. Panasonic pakt deze uitdaging aan met vooruitstrevende oplossingen in remote in-field reparatieservices, die ervoor zorgen dat voertuigen in beweging blijven. 

In een wereld die sterk afhankelijk is van technologie en connectiviteit, blijven voertuigen de ruggengraat van het transport. Naast de 6,4 miljoen middelgrote en zware bedrijfsvoertuigen rijden er miljoenen landbouwvoertuigen, bouwvoertuigen, tankwagens en koelvoertuigen over de Europese wegen.

Het vrachtvervoer over de weg, dat in 2022 in de EU maar liefst 13,6 miljard ton bedroeg, speelt een cruciale rol in de wereldwijde toeleveringsketen en levert alles, van de eerste levensbehoeften tot speelgoed. De efficiëntie van dit ingewikkelde systeem wordt echter bepaald door de zwakste schakel. Ondanks de integratie van geavanceerde connectiviteit, GPS en crashdetectietechnologie in moderne commerciële voertuigen, zijn mechanische problemen onvermijdelijk. Tijdige reparaties ter plaatse zijn cruciaal om de supply chain soepel te laten functioneren.

Panasonic gaat de uitdaging aan en introduceert de Toughbook 40, die ontworpen is om voertuigen in elke omgeving snel te identificeren, diagnosticeren en repareren, met name in de landbouw, bouw en transport. De Toughbook 40 is gebouwd voor gebruik buitenshuis, is water- en stofbestendig volgens IP66, en is bestand tegen een val van 180 cm volgens MIL-STD-810H. Het toestel beschikt verder over een aanraakscherm dat leesbaar is in helder daglicht en bruikbaar in alle weersomstandigheden.

De Toughbook 40 beschikt over alle benodigde poorten om over verschillende diverse fysieke interfaces met het voertuig te kunnen connecteren, en is geschikt voor meerdere specialistische diagnoseprogramma's. Een efficiënte diagnose is zo gegarandeerd. De Toughbook 40 speelt in op het gebrek aan WiFi-netwerken of vaste Ethernet-verbindingen in afgelegen gebieden en ondersteunt 4G- en 5G-netwerken, zodat kritieke diagnose-informatie altijd beschikbaar is, waar het voertuig zich ook bevindt.

Door de modulaire opbouw is de Toughbook 40 snel aan te passen als de behoeften van organisaties wijzigen door de snelle veranderingen in voertuigspecificaties en diagnosetoepassingen. De Toughbook draait op Windows 11 Pro en integreert naadloos met de bredere IT-infrastructuur van een organisatie. Het apparaat is de ideale oplossing bij veeleisende buitendienstwerkzaamheden in fysiek veeleisende omgevingen.

De Toughbook 40, die is voorzien van encryptie op militaire graad en verificatie voor meerdere gebruikers, is uiterst betrouwbaar, verbetert de efficiëntie van service en onderhoud en verlaagt de kosten die gepaard gaan met frequente vervanging van apparaten.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl

 

Ook interessant:

Lees hier: Werknemers omarmen robuuste apparatuur voor digitale transformatie

Lees hier: Efficiënte factuurverwerking in jouw bedrijf

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie