Eindelijk: snel internet tot in de buitengebieden met AVM

Redactie WINMAG Pro
Wie buiten de stad kantoor aan huis houdt, aan zee een strandtent runt of in het buitengebied een boerderij heeft, kent de ongemakken: een haperende verbinding, trage snelheden of zelfs helemaal geen internet. Hoewel een haperende verbinding vooral ondernemers in het buitengebied hindert, komen onderprestaties en structureel lagere snelheden dan wat de provider belooft, helaas nog voor. Daar maakt AVM nu een einde aan.

Nederland is gedaald op de wereldwijde ranglijst van internetsnelheden. We zakten van de vijfde plaats – die we lange tijd bezet hielden – naar de zevende plaats. Dat blijkt uit het rapport dat M-lab voor het tweede jaar op rij uitbracht. 'De internetsnelheden in ons land zijn weliswaar toegenomen, maar niet zo snel als in veel andere landen', vertelt Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM. 'Niet alleen is België voor ons gekomen, maar ook Roemenië loopt nu op Nederland voor qua internet. Dat de Nederlandse overheid de aanleg van snelle internetverbindingen gaat subsidiëren is dan ook niet ongepast.'

Automatisch de snelste verbinding

Om toereikende internetsnelheden nu al voor iedereen mogelijk te maken, is AVM met een aantal providers een samenwerking aangegaan. De specialist in breedbandaansluitingen heeft de FRITZ!Box 6890 LTE ontwikkeld, een router die zowel via VDSL als het mobiele netwerk werkt. Als de verbinding via VDSL het even laat afweten, dan schakelt hij via LTE automatisch over op 3G of 4G (afhankelijk van de simkaart en het gebied).

Wie afgelegen zit en helemaal geen vaste internetaansluiting heeft, kan standaard het mobiele netwerk gebruiken. Maar de router biedt ook de mogelijkheid tot een gelijktijdige werking van DSL en LTE. Door de snelheid van de DSL-verbinding en de LTEtoegang te combineren, gaat zowel de downloadals de uploadsnelheid er met grote sprongen op vooruit. Zo maak je dus altijd gebruik van de snelst mogelijke internetverbinding. Biedt jouw provider de FRITZ!Box niet aan? Geen paniek – steek gewoon de simkaart van je provider in de FRITZ!Box 6890 LTE. Eric van Uden: 'Met deze oplossing willen we snel internet voor iedere ondernemer, in ieder gebied, beschikbaar maken.'

Over de FRITZ!Box 6890 LTE

De FRITZ!Box 6890 LTE heeft een geïntegreerd modem voor mobiele netwerken (LTE/UMTS/HSPA+) en een alternatief VDSL2/ ADSL2+-modem, inclusief 35b supervectoring. Met vijf LTEen twee UMTS-frequenties ondersteunt hij roaming voor surfen via het mobiele netwerk; daarnaast beschikt hij over vier gigabit LAN-poorten en een WAN-poort. Dankzij de Multi-User MIMOtechnologie (4x4 dual-band WiFi AC+N met 1.733 Mbit/s op de 5 GHz-band en 800 Mbit/s op de 2,4 GHz-band) verspreidt de FRITZ!Box 6890 LTE data gelijk over afzonderlijke apparaten. Dit zorgt voor hogere wifisnelheden om bijvoorbeeld probleemloos muziek of films te streamen.

De FRITZ!Box 6890 LTE beschikt over een volwaardige telefooncentrale waarop alle telefoons kunnen worden aangesloten, of het nu draadloze DECT, IP-, ISDN- of analoge telefoons zijn. Ook aan zaken als een geïntegreerd antwoordapparaat met tijdbesturing en een app om de centrale van afstand te bedienen is gedacht. Ideaal dus voor ondernemers die geen genoegen meer nemen met minder. Dankzij AVM is een snelle internetverbinding voortaan voor iedereen binnen handbereik.

FRITZ!Box 6890 LTE is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 349,-. Kijk op nl.avm.de/producten/fritzbox/fritzbox-6890-lte voor verkoopinformatie en meer specificaties.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie