beste apps voor het vinden van laadpalen

EV-rijders opgelet: dankzij deze apps sta je nooit meer met een lege accu

Redactie WINMAG Pro

Ontdek de beste apps om je elektrische auto altijd op te laden

Het aantal elektrische voertuigen in ons land neemt gestaag toe. Ieder jaar zien we weer een flinke toename. Goed nieuws, want EV’s dragen bij aan een beter milieu én bieden ook nog eens heel veel voordelen voor de gebruiker. Wie nog nooit in een elektrische auto heeft gereden, ziet wellicht wel wat meer beren op de weg. Want hoe zit het eigenlijk met het opladen? Betekent dit dat je regelmatig stil zal staan langs de weg? Zijn er wel voldoende oplaadpunten bij jou in de buurt? 

Voor deze mensen hebben we in elk geval goed nieuws. Nederland is namelijk koploper binnen Europa als het gaat om de hoeveelheid laadpalen. We beschikken over ruim 40.000 laadpalen en nog eens tienduizend privé-laadpalen. Het netwerk van Shell Recharge, voorheen ook wel newmotion charging station genoemd, is inmiddels door het hele land beschikbaar. Kortom: er is er altijd wel een in de buurt. Maar hoe weet je waar de dichtstbijzijnde is? Dit kan zeker even zoeken zijn als je niet bekend bent in de omgeving. Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Er zijn namelijk verschillende apps die je kunt gebruiken, zodat je voortaan nooit meer met een lege accu hoeft te staan. We zetten ze op een rij. 

GRID 

GRID behoort tot een van de bekendere apps waarop je laadpalen kunt vinden. De app maakt direct gebruik van jouw locatie en laat de dichtstbijzijnde palen zien. Je ziet ook hoeveel kilometer dit nog rijden is en of de paal beschikbaar is. Ook andere belangrijke informatie wordt gedeeld. Bijvoorbeeld over de elektriciteitsprijs. Hoeveel ben je kwijt als je je auto volledig op zult laden? Op die manier beschik je over alle informatie om een goede beslissing te maken. Een zeer handige app die het leven van de elektrische rijder een stuk gemakkelijker maakt.

Sygic 

Je hoeft niet altijd een specifieke laadpaal app te downloaden om over alle informatie te beschikken. Sygic is dit namelijk niet, maar biedt toch heel veel mogelijkheden voor EV-rijders. Hoewel dit van oorsprong slechts een navigatieapp is, kun je met behulp van deze app heel eenvoudig in instellingen de modus voor EV-rijders aanzetten. Op die manier ontvang je allerlei praktische informatie met betrekking tot laadpalen in de buurt en zelfs met een herinnering wanneer je de auto op moet laden. De app is gratis, maar je kunt ook voor de betaalde versie kiezen om over net wat meer opties te kunnen beschikken. 

Hoe vind je de beste app? 

De beste laadpaal app bestaat niet. Iedere app heeft voor- en nadelen. Het is vooral een kwestie van jouw eigen voorkeur. Bedenk daarom goed wat je precies nodig hebt. Wat mag zeker niet ontbreken aan de app? Welke praktische informatie wil je tot je beschikking hebben? Je kunt natuurlijk ook meerdere apps downloaden. Zo ontdek je al snel welke voor jou het prettigst werkt. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie