Eviden lanceert eerste 'post-kwantum ready' oplossingen voor digitaal identiteitsbeheer

Eviden lanceert eerste 'post-kwantum ready' oplossingen voor digital identiteitsbeheer

Redactie WINMAG Pro

Eviden is onderdeel van Atos en leidend op het gebied van digital, cloud, big data en beveiliging

Eviden – onderdeel van Atos en leidend op het gebied van digital, cloud, big data en beveiliging – gaat haar portfolio met oplossingen voor digitaal identiteitsbeheer verrijken om zo klaar te zijn voor het ‘post-kwantum’ tijdperk.

 

Terwijl krachtige kwantumcomputers de klassieke cryptografie binnen enkele jaren voorbij zullen streven, is post-kwantumcryptografie (PQC)1 een veelbelovende methode om de mogelijke dreigingen die van kwantumtechnologie kunnen uitgaan het hoofd te bieden. Naarmate de technologie voortschrijdt, worden nieuwe cryptografische algoritmes en methoden gespecificeerd en ontwikkeld in samenwerking met wetenschappelijke instituties, certificerende instellingen en de industrie.

 

Met de evolutie van haar portfolio stelt Eviden klanten in staat te anticiperen op deze ontwikkelingen en de migratie van cyberbeveiligingsoplossingen te plannen, zodat het vertrouwen in ‘post-kwantum’ algoritmes zal toenemen.

 

Evidens nieuwe cybersecurity-oplossingen voor het beheer van de digitale identiteit die uiterlijk eind dit jaar 'post-kwantum ready' zullen zijn, bestaan uit:

 

  • IDnomic PKI – krachtige, multifunctionele Public Key Infrastructure-software voor de productie en uitgifte van betrouwbare digitale identiteiten en die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. IDnomic PKI is crypto-agile in ontwerp en waarborgt een soepel migratiepad voor klanten door hybride certificaten uit te geven voor legacy en toepassingen op het gebied van 'post-kwantum ready' cryptografie.
  • Cryptovision GreenShield - een oplossing voor de versleuteling van e-mails en bestanden, goedgekeurd voor de uitwisseling van geclassificeerde informatie (beperkt tot de Europese Unie en NAVO, EUCI-, VS-NfD-gecertificeerd), geaccrediteerd door BSI in Duitsland en goedgekeurd door de Europese Raad. De architectuur is modulair en flexibel, gebaseerd op een crypto-agile ontwikkeling. PQC stelt organisaties in staat zonder problemen gebruik te maken van traditionele algoritmes en toekomstige kwantumbestendige algoritmes.

 

"Met een kwantumrevolutie in het vooruitzicht is het cruciaal dat organisaties hun migratie van cyberbeveiligingsoplossingen goed plannen. Als leider in de markt voor cybersecurity en een vooruitstrevende aanpak waarin wetenschap en technologie samenkomen, beschikt Eviden over een diepgaande expertise op het gebied van post-kwantum cryptografie. We zijn blij dat we onze klanten binnenkort kunnen ondersteunen met een nieuwe versie van onze hoogwaardige oplossingen voor toekomstbestendig digitaal identiteitsbeheer", aldus Jean-Philippe Poirault, CEO Big Data en Security van Eviden en de Atos Groep.

 

IDnomic PKI en Cryptovision Greenshield 'post-kwantum cryptografie ready' zijn naar verwachting beschikbaar in het vierde kwartaal van 2023.

In de dienstverlening van Eviden staat post-kwantum cryptografie centraal. Zo ondersteunt zij ook post-kwantum algoritmes met zijn oplossing Trustway Proteccio HSM. Daarnaast is de Atos Groep, via Eviden, pionier op het gebied van kwantum-computing. De Groep lanceerde in 2016 de eerste kwantum-emulator en biedt het krachtigste ontwikkelplatform voor toepassingen op het gebied van kwantum-computing, in combinatie met consultancy gericht op versnelde ontwikkeling van kwantum-toepassingen, gebaseerd op all-in-one mogelijkheden en een best-in-class ontwikkelomgeving.

 

Lees ook: Verizon Business en Atos werken samen aan 5G edge-oplossing voor predictive analytics

Lees ook: Atos lanceert ‘Atos OneCloud Sovereign Shield’ om sectoren te helpen hun digitale autonomie te behouden

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie