Exclusief voorproefje op MWC in Barcelona

Redactie WINMAG Pro

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, geeft op MWC van 26 tot 29 februari in Barcelona een uniek inkijkje in hun toekomstige Wi-Fi 7 access point portfolio. Bij de stand van Rohde & Schwarz, het moederbedrijf van LANCOM (hal 5, stand 5A80), kunnen geïnteresseerde bezoekers een exclusieve preview krijgen van de eerste apparaten. Deze zijn beschikbaar vanaf de zomer van 2024. Het LANCOM Wi-Fi 7 portfolio biedt alle voordelen van de nieuwste WLAN generatie, aangevuld met innovatieve functies zoals scanradio, redundant PoE-voeding en intelligent energiebeheer. De nieuwe access points worden ook geleverd in een compleet nieuwe behuizing.

De nieuwe WLAN standaard Wi-Fi 7, ook bekend als IEEE 802.11be, opent de deur naar hogere datadichtheden, grotere kanaalbreedtes en nog hogere snelheden. Ook introduceert het functies zoals multi-link bediening, multi-RU en puncturing. Net als bij Wi-Fi 6E maakt Wi-Fi 7 gebruik van de WLAN-exclusieve 6 GHz frequentieband, naast de 2,4 en 5 GHz banden. Dit zorgt voor een storingvrije WLAN-werking met minimale vertraging en maximale gegevensdoorvoer. Dit is een must, vooral voor realtime toepassingen zoals machinebesturing of virtual reality-ervaringen. 

De twee nieuwe Wi-Fi 7 access points LANCOM LX-7500 en LX-7300 zijn speciaal ontworpen om professionele netwerken veiliger en duurzamer te maken. Tegelijkertijd vermindert het de werklast van beheerders door een hoge mate van automatisering: 

Veilig 

 • Security scans maken radioveldbewaking mogelijk via een speciale scanradio. 
 • Dual PoE-in, wat zorgt voor volledig redundante voeding naar de secundaire switch voor maximale betrouwbaarheid (LANCOM LX-7500). 
 • Firmware die ontwikkeld is in Duitsland, wat garant staat voor een backdoor-vrije en veilige opstart. Ook is het maximaal betrouwbaar en toekomstbestendig dankzij regelmatige feature- en security updates. 
 • Geïntegreerde montagebeveiliging om incidentele diefstal te voorkomen.

Duurzaam 

 • LANCOM Sustainability Mode vermindert energieverbruik in het WLAN dankzij technologische opties en logische controle. 
 • Energiemonitoring voor het hele netwerk, waardoor transparantie onstaat over energieverbruik, besparingen, CO2-uitstoot en CO2-reductie. 
 • LANCOM maakt gebruik van plasticvrije verpakking op basis van papiervezels – een bijdrage aan eenvoudige en gesorteerde afvalverwerking. 
 • LANCOM optimaliseert de leveringsomvang door het voorkomen van verpakkings- en elektronisch afval en CO2-vervuiling in de logistieke keten. 
 • Behuizing gemaakt van 100% recyclebare materialen en zonder gelijmde afzonderlijke onderdelen.

Geautomatiseerd 

 • Zero-touch ingebruikstelling, auto-configuration, 24/7 monitoring & alerting en WLAN-anomaliedetectie via de LANCOM Management Cloud minimaliseren handmatige inspanningen. 
 • Zelflerende automatiseringsoplossing LANCOM Active Radio Control™ 2.0 optimaliseert WLAN-installaties met één druk op de knop, terwijl de scanradio  een constante radioveldbewaking mogelijk maakt. 
 • LANCOM Active Power Control vermindert het energieverbruik van de WLAN-infrastructuur met behulp van een intelligente, cloudgebaseerde, dynamisch aanpasbare optimalisatieoplossing, met behoudt van operationele betrouwbaarheid. 

Afbeeldingen van de nieuwe access points kunnen hier worden gedownload.

Meer informatie is beschikbaar op de launchwebsite.

Een dedicated Wi-Fi 7 tech website en whitepaper legt de nieuwe draadloze standaard hier uit.

 

Ook interessant:

Lees hier: Helft van cybersecurity-experts geeft toe dat gebrek aan kennis heeft geleid tot fouten op het werk

Lees hier: Schneider Electric overtreft duurzaamheidsdoelen voor 2023

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie