Experis lanceert eigen Academy: jumpstart voor IT-carrière

Redactie WINMAG Pro
De academy heeft de ambitie het tekort aan IT-professionals op te lossen

IT-dienstverlener Experis lanceert Experis Academy, een leerprogramma om bachelor- en masterstudenten met een affiniteit voor programmeren een droomstart in de IT te geven. De ambitie van Experis Academy is om een ​​leidende rol te spelen bij het dichten van de competentiekloof tussen studie en praktijk, en het tekort aan professionals in de IT-markt. Met een intensief opleidingsprogramma stoomt Experis starters direct klaar voor de praktijk.

Uit de meest recente cijfers van de Techniekpactmonitor blijkt zelfs dat voor meer dan de helft van de IT-vacatures geen kandidaat te vinden is. Bovendien blijft de vraag naar IT-professionals in 2021 alleen maar stijgen, blijkt uit de arbeidsmarktprognose van het UWV. En dat terwijl de opleidingen nauwelijks studenten afleveren die voldoen aan de eisen van het bedrijfsleven. Dit, in combinatie met het toenemende aantal vacatures, maakt het lastig om ervaren mensen te vinden. Daarom draagt de Academy hieraan bij door junior IT- professionals skills en begeleiding mee te geven zodat ze sneller succesvol kunnen zijn.

Schoolverlaters onvoldoende kennis

Beginnende ontwikkelaars en programmeurs vragen om veel investering vanwege de kenniskloof tussen studie en praktijk en het gebrek aan voldoende opleidingen. Hierdoor blijven organisaties tevergeefs zoeken naar professionals met meer kennis en missen starters de boot. De young professionals die van Experis Academy komen, hebben deze kennis al op zak en kunnen deze zodoende direct in praktijk toepassen. 

Na intensieve opleiding aan de slag

Gedurende het programma krijgen young professionals met aanleg voor IT drie maanden intensief onderwijs en vervolgens een certificering. Tijdens deze periode krijgen de professionals ook betaald. In het eerste gedeelte volgen ze een opleiding tot Java-, .NET- of Python developer. In het tweede deel van het programma volgen er opleidingsmodules op het gebied van geavanceerde backend- en cloud security. Tijdens de laatste maand worden bedrijfssituaties gesimuleerd om de professionals klaar te stomen voor de praktijk. Want na deze periode gaan ze achttien maanden fulltime aan de slag als IT-consultant in een bedrijf. Ze krijgen daarbij begeleiding van een carrière coach, die zich focust op de soft skills, en een senior consultant van Experis, die snelle praktische oplossingen biedt voor uitdagingen op de werkvloer. Na 21 maanden is het bedoeling dat de volleerde professional permanent bij de opdrachtgever in dienst treedt. 

Marcel Leijen, directeur bij de Experis Academy: “We zijn deze Academy gestart omdat we hebben gezien dat er een nijpend tekort is aan gekwalificeerde ontwikkelaars en programmeurs. De markt vraagt om IT’ers waar de huidige opleidingen zowel kwalitatief als kwantitatief niet aan kunnen voldoen. Met de Academy bieden we bedrijven gecertificeerde talenten die de competenties bezitten waar ze naar opzoek zijn. Bovendien geven we starters de fantastische kans om hun carrière een kickstart te geven zodat ze aan de slag te kunnen bij bijzondere bedrijven. Een win-win lijkt me.”

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie