Extreme Networks erkend voor vermindering energieverbruik en recycling tonnen e-waste

Redactie WINMAG Pro

Extreme Networks is door Schneider Electric en Evergreen IT Solutions erkend voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Extreme heeft zijn energieverbruik met 19 procent verminderd door het samenvoegen van locaties en datacenters. Zo worden twee engineering labs samengevoegd tot één enkele locatie in Salem, New Hampshire.

Schneider Electric heeft de inspanningen van Extreme erkend als onderdeel van ‘The Zero Carbon Project’ (TZCP) en noemde Extreme daarbij als ‘Most Emerging TZCP Supplier’. Schneider Electric is een wereldleider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering. Bovendien zijn de recyclingpraktijken van Extreme voor IT-apparatuur erkend met een ‘Sustainability Excellence Award 2023’ van Evergreen IT Solutions, een leverancier in recycling van e-waste.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Extreme heeft de doelstelling om de koolstofvoetafdruk tegen 2030 met 50% te verminderen. Dit is in overeenstemming met het Science Based Target Initiative. In het fiscale jaar 2023 heeft Extreme ook zijn aardgasverbruik met 6% verminderd door het samenvoegen van locaties en datacenters/laboratoria. Het nieuwe samengevoegde lab wordt volledig beheerd door het ExtremeCloud IQ-platform, waardoor Extreme het netwerkbeheer binnen zijn eigen omgevingen kan vereenvoudigen.

Extreme neemt verantwoordelijkheid

“Als marktleider en innovator is het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid blijven nemen voor de impact die we hebben op het milieu”, zegt Katy Motiey, Chief Legal, Administrative & Sustainability Officer bij Extreme Networks. “Dit project, waarin we laboratoria samenvoegen, is slechts een van de vele projecten waarmee we onze ecologische voetafdruk verkleinen en duurzamere bedrijfspraktijken bevorderen. We zijn trots dat dit werk wordt erkend door marktleiders en klanten als Evergreen IT Solutions en Schneider Electric, maar ook door normeringsinstituten als ISO. Extreme is gericht op het bouwen aan een betere toekomst voor onze klanten, partners en de wereld als geheel.”

Corporate Responsibility Report 2023

Extreme heeft op 30 oktober zijn Corporate Responsibility Report 2023 gepubliceerd. Opmerkelijke prestaties zijn onder meer:

  • Extreme heeft in 2022 meer dan 11 ton e-waste correct gerecycled.
  • De afgelopen twee boekjaren heeft Extreme zijn aantal vastgoedlocaties met ruim 50% verminderd.
  • In boekjaar 2023 kondigde Extreme de AP3000 Wi-Fi 6E-access point aan, die slechts 13,9 W stroom verbruikt; het laagste stroomverbruik op de markt.

Extreme ontving onlangs ook de officiële certificering ISO 14064-1:2018- van SGS voor zijn inventaris van de CO2-emissie in CY2021. Deze certificering verifieert alle bekende CO2-uitstoot in 2021 en is een verdere bevestiging van Extreme’s inzet om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen.

Did you know?

  • Extreme heeft momenteel negen Employee Resource Groups (ERG’s).
  • Ongeveer 35% van de werknemers is aangesloten bij ten minste één groep.
  • ExtremeCloud IQ is het enige platform voor cloudnetwerkmanagement dat zowel ISO 27001-gecertificeerd als  ISO 27017- en ISO 27701-gecertificeerd is.
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie