EXTRON EN NETGEAR KONDIGEN INTEROPERABILITEIT AAN VOOR EENVOUDIGERE IMPLEMENTATIE VAN AV OVER IP

Redactie WINMAG Pro
De M4250 en M4300 serie switches, met de focus op Pro AV, zijn officieel gecertificeerd voor gebruik met Extron NAV producten

NETGEAR®, de netwerkspecialist in de professionele audio/videomarkt, kondigde vandaag een nieuwe mijlpaal aan voor de M4250 en M4300 Pro AV-serie switches. AV-technologie innovator Extron heeft deze serie switches gecertificeerd om ze naadloos aan te laten sluiten op hun krachtige NAV® Serie van Pro AV-over IP-producten, waardoor een krachtige oplossing ontstaat voor de huidige IP-gebaseerde AV-workflows. 

NETGEAR heeft de nieuwe M4250-serie switches ontworpen met een gebruiksvriendelijke webinterface en profielen om integrators te helpen bij het oplossen van de vaak vervelende taak van AV-over IP-switchconfiguraties. De installateur hoeft alleen het protocol en de leverancier te selecteren, daarna de poorten die van toepassing zijn, en de NETGEAR-switches stellen automatisch de juiste configuratieparameters in. Hierdoor is de installateur minder tijd kwijt aan het opzetten van het AV-systeem. 

"AV-marktleiders zoals Extron zijn enthousiast over de NETGEAR AV-lijn," zegt Laurent Masia, Director van Product Line Management for Managed Switches bij NETGEAR. "De producten van Extron worden wereldwijd in allerlei AV-toepassingen gebruikt. Deze interoperabiliteitscertificering tussen NETGEAR-switches en de NAV-producten van Extron zal resulteren in een hoger niveau van systeem- en oplossingszekerheid voor klanten." 

Strenge interoperabiliteitstesten van de M4250 en M4300 series omvatten niet alleen Extron's gepatenteerde PURE3® codec op hun NAV-platform, maar ook veelgebruikte AES67 en Dante audio setups.  Daarnaast vertrouwde het Extron-testteam op NETGEAR's IGMP Plus™ om optimale functionaliteit voor multicast-implementaties te garanderen. 

"Extron's streaming AV-producten vertrouwen op een sterk netwerk om ervoor te zorgen dat onze klanten de hoogst mogelijke kwaliteit productervaring ontvangen," aldus Casey Hall, Vice President Worldwide Sales and Marketing bij Extron.  "NETGEAR's toewijding aan de Pro AV-gemeenschap blijkt duidelijk uit de solide prestaties van de M4250 en M4300 serie switches. Deze switches bieden onze klanten verschillende formaten en werken uitstekend samen met onze NAV en andere IP-gebaseerde AV-producten." 

NETGEAR's M4250 Serie-switches 

De nieuwe AV-lijn M4250-switches zijn ontwikkeld voor AV over IP en ontworpen voor integratie in een AV-rack, onder een tafel, of achter een display. Modellen met PoE+ en Ultra 90 PoE++ maken de verbinding van AV-eindpunten en meer mogelijk. De M4250 AV-lijn ondersteunt NETGEAR IGMP Plus, Auto-LAG, en Auto-Trunk voor automatische en dynamische configuratie voor meerdere switches. 

NETGEAR's M4300-serie switches 

De bekende M4300 serie switches bieden verschillende modellen om te voldoen aan het aantal poorten en de connectiviteitseisen van de consument. Ze kunnen ook worden gestapeld, waardoor grotere AV-configuraties mogelijk worden.  NETGEAR IGMP Plus zorgt voor robuuste multicast-prestaties zonder angst voor overbelasting van het netwerk. De M4300 is PoE+ geschikt, heeft een non-blocking backplane, en is ontworpen om uitstekende multicast-prestaties te leveren voor een reeks AV-over IP-protocollen. 

Breed scala aan toepassingen 

Van vergaderruimtes tot universiteitscampussen tot sport- en podiumkunstenlocaties, de NETGEAR M4250 en M4300 switches zijn veelzijdig. De validatie van Extron opent de deur naar meer locaties en toepassingen, zoals Active Learning Centers, Huddle Spaces, Digitale handtekeningen, High-end woningen en nog veel meer. NETGEAR en Extron maken het mogelijk voor klanten om de prestaties en betrouwbaarheid van IP-technologie te benutten voor AV-toepassingen. 

Ga voor meer informatie over NETGEAR Pro AV-producten en -diensten naar NETGEAR.nl/proav. 

Voor meer informatie over de Extron NAV AV over IP-oplossing, kunt u Extron.com/nav bezoeken. 


 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie