Facebook schikt met gameontwikkelaar ZeniMax

Jordi Smit
Facebook heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse gameontwikkelaar ZeniMax. Daarmee komt ruim vier jaar een eind aan de rechtszaak tussen de twee bedrijven.

Schikking getroffen

'We zijn blij dat er een schikking is getroffen', zegt de directeur van het bedrijf achter onder meer id Software (Doom en Quake) en Bethesda (The Elder Scrollsen Fallout) woensdag, meldt CNBC. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt.

Aanklacht ZeniMax

ZeniMax klaagde Facebook in mei 2014 aan voor de vermeende diefstal van intellectueel eigendom voor de Oculus Rift, een headset voor virtual reality (VR) die Oculus in 2016 op de markt bracht. Facebook nam Oculus VR in maart van 2014 over.

Schadevergoeding Facebook

In februari 2017 besloot een rechtbankjury dat Facebook een bedrag van 500 miljoen dollar (ongeveer 440 miljoen euro) aan schadevergoedingen moest betalen. In juni 2018 werd dat bedrag gehalveerd door een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Texas.

LEES OOK: Oculus moet ZeniMax 500 miljoen dollar betalen na rechtszaak

Eis ZeniMax

Ook werd een door ZeniMax geëist verbod op het gebruik van programmeercode voor de Oculus Rift neergeslagen. Het verbod had kunnen betekenen dat enkele games niet meer op de VR-headset gebruikt zouden kunnen worden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi