Facebook wil WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger integreren

Ruben den Boer
Mark Zuckerberg, de directeur van Facebook, zou van plan zijn om de chatfuncties van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger met elkaar te integreren. Gebruikers kunnen zo via de verschillende platformen met elkaar communiceren.

Gebruikers hoeven niet bang te zijn dat een van de apps binnenkort verdwijnt. WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger blijven namelijk gewoon onafhankelijk van elkaar bestaan. Facebook is echter bezig met de mogelijke integratie van de verschillende chatfuncties. Het plan is om gebruikers eind 2019 of begin 2020 de mogelijkheid te geven om cross-platform met elkaar te chatten.

LEES OOK: Duitsland wil oneerlijke dataverzameling Facebook verbieden

Zo zou een Instagram-gebruiker een WhatsApp-gebruiker een berichtje kunnen sturen, zonder dat de WhatsApp-gebruiker ook Instagram geïnstalleerd heeft. Dit alles is mogelijk omdat Facebook in 2012 Instagram kocht voor 1 miljard dollar en WhatsApp in 2014 in bezit kreeg voor 19 miljard dollar.

End-to-endencryptie voor berichten tussen Whatsapp, Instagram en Facebook Messenger

Hoewel Facebook aangeeft de diensten te willen integreren om haar gebruikers een betere chat-ervaring te geven, zijn er uiteraard ook veiligheidsrisico’s. Daarom zegt Facebook de berichten van de overkoepelende berichtenfunctie te voorzien van end-to-endencryptie. Hiermee worden de berichten tussen WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger vanaf het moment van versturen tot het moment van ontvangen versleuteld.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben