Toegangscode iPhone in maximaal twee dagen te kraken

FBI onduidelijk over gebruik van nieuwe hackmethode iPhone

Marc Boersma
De Amerikaanse federale politiedienst FBI geeft geen antwoord op de vraag of ze het nieuwe hackapparaat GrayKey gebruiken om iPhones te kraken.

De Amerikaanse startup Grayshift bracht onlangs een kastje op de markt waarmee het mogelijk is om een iPhone te kraken. Het kastje, dat luistert naar de naam GrayKey, is te koop voor 30.000 dollar. Om het apparaat daadwerkelijk te gebruiken moet je wel abonnement voor 15.000 dollar af te sluiten. Dan is het mogelijk om maximaal 300 iPhones te kraken.

Kraakproces

De GrayKey ziet eruit als een grijs doosje van 10x10 cm waaruit twee Lightning-kabels steken.  Het is mogelijk om er twee iPhones op aan te sluiten. Na het aansluiten begint een kraakproces om de toegangscode te achterhalen. Dat proces duurt hooguit twee dagen. Dan verschijnt de code in beeld om toegang te krijgen tot de iPhone.

Hackkastje

De techsite Motherboard heeft aan de FBI gevraagd of ze het hackkastje ook gebruiken om iPhones te kraken. In een verklaring zegt de FBI: 'We ontkennen noch bevestigen het bestaan van documenten waarin staat vermeld dat wij ooit interesse hadden in deze technologie'. In de Amerikaanse staat Indiana bleek de politie het hackkastje GrayKey wel te hebben gekocht.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc