Carrièreswitch met HTML5, CSS3 of toch maar JavaScript?

Follow the money met HTML5 en Python

Redactie WINMAG Pro
Welke programmeertalen zijn nu in hot demand? We zetten ze op een rij.

In welke talen moet je kunnen coderen om mee te komen in 2020? Follow the money en we komen op de Big Six:
 

  • HTML5
  • CSS3 
  • Python 
  • MongoDB G
  • GitHub
  • JavaScript

We baseren ons dan op het pakket wat Code Institute zijn studenten biedt. Het blijft niet bij coderen alleen. Kennis van Data Analytics en Version Control spelen ook een rol. 

Python

Wat opvalt is de mix van programmeertalen en markup-languages. HTML5 is heel wat anders dan Python. Het eerste zien we veel terugkomen in het opmaken van webpagina's, de tweede is voor ongelooflijk veel te gebruiken. Zo zien we Python in toenemende in de netwerkwereld verschijnen. 

Overigens draait de economie op volle toeren, maar niet voor iedereen. Afgezien van die groep zijn er nu studenten die bizarre dingen meemaken, laat onderstaand voorbeeld zien.

Carrièreswitch van hotel naar HTML5

Het nijpende tekort aan progammeerkennis leidt ondertussen tot bizarre taferelen. Zo schrijft aanbieder van programmeerbootcamps Code Institute:

Eind 2017 zijn de eerste Nederlandse studenten al bij de online training van Code Institute ingestroomd. Ook in deze parttime te volgen training ontwikkelen cursisten zich tot professionele (junior) software developer. Nederlandse student Ali Malik: “In maart 2017 besloot ik ontslag te nemen bij The College Hotel in Amsterdam om vervolgens te starten met de opleiding programmeren bij Code Institute. Wat mij betreft een geweldige keuze. Ik ben van nul kennis naar Junior Full Stack Developer gegaan en heb nu de nieuwste en meeste gevraagde front-end-en back-end programmeertalen, frameworks en tools onder de knie. Als je een carrière-switch wilt maken, of je bestaande technische programmeervaardigheden wilt verbeteren, kan ik deze opleiding van harte aanbevelen.”

Het bedrijf spint garen bij het oplopende tekort aan ontwikkelaars, in een bericht naar de pers schrijft het:

Softwareprogrammeurs stonden wederom bovenaan het lijstje met moeilijk vervulbare ict-vacatures in 2018. Die grote marktvraag, plus het gemiddelde startsalaris van junior software developers in Europa van 30.000 euro per jaar, maakt programmeren een zeer aantrekkelijk gebied voor mensen die een carrièreswitch overwegen”, zegt Jim Cassidy, de CEO van Code Institute.

De opleiding vraagt duizenden euro's voor de opleiding, wat opvallend is. Vrees daarentegen niet een blik te werpen op zakelijke leningen, want een training betaalt zich veelvoudig uit.

Toch, welke benadering je ook kiest de vraag naar programmeurs in Nederland blijft hoog. Weten welke beroepen in de IT meer in hot demand zijn? Download de whitepaper van het UWV.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie