Fortinet breidt zijn Universal SASE-oplossing uit zodat werknemers veilig met applicaties kunnen verbinden

Redactie WINMAG Pro

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt bekend dat het de mogelijkheden van zijn oplossing Universal SASE heeft uitgebreid. Organisaties kunnen hun hybride personeel daarmee overal van ondersteuning voorzien met FortiOS.

Fortinet Universal SASE biedt meer mogelijkheden

Een integrale SASE-oplossing biedt eindgebruikers flexibele toegang tot bedrijfskritische data, systemen en applicaties. De meeste bedrijven maken voor de verschillende componenten van SASE echter gebruik van losstaande oplossingen van uiteenlopende leveranciers. Dit levert serieuze problemen op voor het beheer van de uiteenlopende functies van besturingssystemen en beheerconsoles. Fortinet Universal SASE biedt consistente toepassing van beleidsregels en beveiligingsmechanismen op locatie en in de cloud en naadloze integratie met alle bestaande functies en implementaties. De oplossing biedt daarmee effectievere ondersteuning voor het moderne hybride personeel en zorgt daarnaast voor een reductie van de beheeroverhead.

FortiOS draagt zorg voor het beheer van de complete SASE-stack, waaronder een bidirectionele firewall, SD-WAN, secure web gateway, encryptie/decryptie, CASB, DLP en ZTNA. Het flexibele besturingssysteem kan in een versnelde modus binnen een appliance worden ingezet of in de FortiSASE-cloud worden gehost. Van daaruit voorziet FortiOS in consistent beheer van alle netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit en een consistente toepassing van beleidsregels voor elke netwerkrand. Deze mogelijkheden worden aangevuld met de FortiGuard AI-powered Security Services, die onder meer voorzien in indringerpreventie (IPS), DNS-filtering, URL-filtering, sandboxing en bescherming tegen malware.

Fortinet breidt zijn investeringen in Universal SASE uit om de reikwijdte van zijn SASE-stack te vergroten. De focus ligt daarbij op de volgende drie elementen:

- Wereldwijde dekking door FortiSASE cloudlocaties

FortiSASE maakt gebruik van een schaalbaar wereldwijd cloudnetwerk. De oplossing kan zo via regionale cloudlocaties dezelfde integrale SASE-mogelijkheden bieden als de FortiGate-appliances. Om de gebruikservaring en beschikbaarheid van deze dienst te optimaliseren werkt Fortinet nu met ruim 100 wereldwijde FortiSASE cloudlocaties.

- Snellere presterende SASE-functionaliteit

Om de complete SASE-stack beschikbaar te stellen voor campus- en filiaalnetwerken introduceert Fortinet de nieuwe FortiGate 120G SASE-appliance. Deze wordt van kracht voorzien door de gepatenteerde Security Processor 5 (SP5) van Fortinet. Deze ASIC laat diverse onderdelen van de SASE-stack sneller presteren. Zo is de appliance in staat om het SSL-verkeer inspecteren met een snelheid van 3 Gbps, die zes keer hoger ligt dan het branchegemiddelde. IT-afdelingen kunnen op die manier op elke schaal inzicht krijgen in het versleutelde dataverkeer. De volgende Secure Compute Rating-tabel biedt een vergelijkend overzicht van oplossingen uit dezelfde prijsklasse:

- Flexibele gebruiksmodellen

De complete SASE-stack van Fortinet kan nu worden afgenomen op basis van FortiFlex. Dit programma van Fortinet voorziet in flexibele, op verbruik gebaseerde licentieopties. Organisaties kunnen Universal SASE inzetten op locatie of een beroep doen op de clouddiensten van FortiSASE. Dankzij deze op verbruik gebaseerde licentieopties voor omgevingen in de cloud, op locatie en hybride clouds kunnen IT-afdelingen de capaciteit voortdurend aan hun werkelijke behoeften aanpassen. FortiFlex versnelt daarnaast het inkoopproces voor nieuwe beveiligingsoplossingen en vereenvoudigt de implementatie en provisioning van nieuwe diensten. IT-afdelingen kunnen de capaciteit van diensten waar nodig neerschalen of het gebruik ervan pauzeren. Dit draagt bij aan een optimaal gebruik van het budget en een maximale ROI.

“FortiOS, het besturingssysteem van Fortinet, is het enige geconvergeerde besturingssysteem van grootzakelijke kwaliteit dat ondersteuning biedt voor alle componenten van SASE, zoals een firewall, SD-WAN, secure web gateway, encryptie/decryptie, CASB, DLP en ZTNA, of FortiOS nu deel uitmaakt van een appliance of door Fortinet vanuit de cloud wordt aangeboden”, zegt Ken Xie, de oprichter en bestuursvoorzitter van Fortinet. “Deze aanpak maakt het mogelijk om 30 geconvergeerde netwerk- en beveiligingsfuncties vanuit een centrale console te beheren. 14 van deze functies presteren nog sneller als ze worden ingezet binnen onze nieuwe FortiGate 120G SASE-appliance, die van kracht wordt voorzien door de FortiASIC Security Processor 5.”

Recente bijval voor de SASE-oplossingen van Fortinet

Aanvullende informatie

Lees meer over Fortinet Universal SASE.

Kom meer te weten over de recente erkenning van Fortinet als leverancier van SASE-oplossingen.

Verken het gratis trainingsaanbod van Fortinet, waaronder security awareness- en producttraining. In het kader van het Fortinet Training Advancement Agenda (TAA) biedt het Fortinet Training Institute training en certificering aan op basis van de programma’s Network Security Expert (NSE) CertificationAcademic Partner en Education Outreach.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie