Fortinet integreert ngfw FortiGate met Dragos voor krachtige beveiliging van OT-omgevingen

Redactie WINMAG Pro
Integratie van de next-generation firewall FortiGate en het Dragos Platform vereenvoudigt de implementatie van geavanceerde OT-beveiliging

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat zijn FortiGate de eerste firewall is die integratie biedt met het Dragos Platform. Daarmee worden de voordelen van het Security Fabric-platform van Fortinet en de speciaal door Fortinet ontwikkelde secure processing units (SPU’s) uitgebreid naar OT-omgevingen. De integratie van de next-generation firewall FortiGate met het Dragos Platform levert een geïntegreerde en robuuste security-oplossing op die eigenaars van industriële omgevingen optimaal overzicht biedt op hun operationele technologie. Dit wordt gecombineerd met beheer van kwetsbaarheden en bedreigingsdetectie.

Vereenvoudigde bescherming van OT-omgevingen 

Organisaties hebben moeite met het vinden van de juiste technologieën voor de optimale beveiliging van hun IT- en OT-omgevingen en het ontwikkelen van effectieve security-workflows op basis van technologische integraties. De nfgw FortiGate van Fortinet biedt een oplossing voor deze problemen door integratie te bieden met het Dragos Platform. Alle OT-specifieke bedreigingen die door het Dragos Platform worden gedetecteerd, kunnen direct door de FortiGate worden geblokkeerd. De integratie maakt een einde aan de onderhoudslast en technical debt van organisaties en maakt het mogelijk om de beveiliging van het aanvalsoppervlak sterker te automatiseren. Organisaties kunnen met deze twee brancheleidende systemen die automatisch met elkaar communiceren tijd besparen, fouten als gevolg van handmatige gegevensinvoer minimaliseren en profiteren van naadloze beveiliging.

De integratie van FortiGate vormt een aanvulling op de bestaande integratie tussen het Dragos Platform en FortiSIEM. Gebruikers van Dragos kunnen hiermee sneller toegang krijgen tot telemetriedata ten behoeve van gegevensanalyse en de incidentrespons eenvoudiger automatiseren. Bedrijven kunnen hun FortiGate-implementaties daarnaast efficiënter beheren.

Voordelen van de integratie tussen FortiGate en Dragos 

Gebruikers van het Dragos Platform profiteren op de volgende manieren van de integratie met de brancheleidende next-generation firewall FortiGate:

  • Security-drive networking: Fortinet is de enige leverancier die in staat is om te zorgen voor een hechte integratie van de beste netwerk- en security-oplossingen in hun soort. Dit verbetert het overzicht op de bedrijfsbrede beveiliging.
  • Speciaal door Fortinet ontwikkelde SPU’s:Snelheid is van cruciaal belang voor de detectie en preventie van cyberbedreigingen. Dit vraagt om de inzet van een next-generation firewall als de FortiGate, die van kracht wordt voorzien door de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. De FortiGate ontsleutelt het HTTP-verkeer om ervoor te zorgen dat hackers die toegang hebben gekregen tot het netwerk geen verbinding kunnen maken met een extern command & control center of malware kunnen downloaden.
  • Security-services van FortiGuard: Deze services combineren gecoördineerde incidentrespons met contextuele informatie, iets wat van cruciaal belang is voor het doorbreken van aanvalsketens. De door AI en machine learning ondersteunde indringerpreventie- en antimalware-diensten van Fortinet, content disarm and reconstruct (CDR)-technologie, virus outbreak service (VOS) en integraties met de Fortinet WAFvoorkomen cyberaanvallen die misbruik maken van API’s.

Het Open Fabric-ecosysteem van Fortinet

Dragos is als deelnemer aan de Fabric-Ready Technology Alliance Partner Program in staat om integratie met de Fortinet Security Fabric bieden. Dit programma brengt technologiepartners in alle delen van de wereld samen en biedt hen toegang tot informatie en tools die het integratieproces vereenvoudigen. Fortinet werkt samen met partners als Dragos om integrale security-oplossingen af te leveren die gebruikmaken van de brancheleidende Security Fabric van Fortinet.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie