G DATA Generation 2019 hervormt cybersecurity

Redactie WINMAG Pro
De toenemende hoeveelheid cyberaanvallen, met Trojaanse paarden, phishing e-mails en illegale cryptomining, tonen aan hoe belangrijk het is om digitale apparaten te beveiligen. G DATA Generation 2019 biedt een volledige oplossing.

De nieuwe oplossingen bieden tevens bescherming tegen Bitcoindiefstal en banking trojanen. G DATA Antivirus, G DATA Internet Security en G DATA Total Security zijn nu verkrijgbaar bij speciaalzaken en in de webshop.

'Een groot deel van ons leven is gedigitaliseerd. Echter, meer gebruiksgemak gaat gepaard met een verhoogd risico voor gebruikers', zegt Tim Berghoff, Security Evangelist bij G DATA Software AG. 'Elke minuut ontdekken we ongeveer negen nieuwe malware families die gegevens proberen te versleutelen, kopiëren of geld te verdienen. Het is niet zo eenvoudig om onschadelijke software van schadelijke te onderscheiden. Dit is een probleem en het zorgt voor nieuwe uitdagingen. Een op handtekeningen gebaseerde verdediging is niet langer geschikt voor het snelle tempo van het internet. Proactieve next generation technologie is essentieel omdat het bescherming kan bieden tegen onbekende dreigingen.'

Malwareontwikkelaars proberen regelmatig de bescherming van antivirussoftware te vernietigen door nieuwe technologieën in te zetten. Vooral de dreiging van ‘fileless’ malware is de afgelopen jaren toegenomen. Om dit tegen te gaan heeft G DATA de effectiviteit van zijn beveiliging verbeterd en geïmplementeerd in de vorm van een Anti Malware Scanning Interface (AMSI). Deze technologie analyseert opdrachten die dynamisch worden gegenereerd door scripts, zodat dreigingen gestopt kunnen worden.

Verbeterde G DATA-prestaties

Verhoogde IT-beveiliging en prestaties dankzij efficiëntere technologie, dat is het geheim achter G DATA Generation 2019, stelt G DATA. Het aantal interventies van gebruikers is verminderd en vervangen door geautomatiseerde besluitvorming. Bovendien wordt malware in de webbrowser effectiever gedetecteerd door verbeterde browser plug-ins. G DATA vergelijkt de URL's die in de browser zijn gedetecteerd met zijn eigen file cloud. Hierdoor kan manipulatie van geëncrypteerd dataverkeer worden voorkomen.

G DATA: uitsluitend opslag in Europa

Als Duitse IT-securityprovider hanteert G DATA de hoogste beveiligingsnormen en garandeert het zijn klanten dat alle gegevens in Duitsland blijven en worden beschermd tegen toegang door derden. Bovendien bevatten de beveiligingsoplossingen van G DATA geen achterdeurtjes voor inlichtingendiensten of andere autoriteiten. Hierdoor krijgen klanten een uitgebreide, effectieve bescherming tegen online dreigingen.

Bitcoin diefstal?

BankGuard, de technologie die G DATA gebruikt voor berscheming van crypto-eigendom, is herontwikkeld zodat deze ook Bitcoin- en Ethereum wallets kan beveiligen.

De security-software is uitsluitend verkrijgbaar op Windows. Een volledig overzicht van de oplossing vind je op www.gdata.nl.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie