G DATA sluit zich aan bij het Cybersecurity Tech Accord

Jordi Smit
G DATA kondigt vandaag aan dat het bedrijf lid is geworden van het Cybersecurity Tech Accord. Dit wereldwijde initiatief, van meer dan 60 internationale bedrijven, wil een veiligere online wereld promoten.

Samenwerking G DATA

Daarnaast wil de alliantie samenwerking bevorderen en heeft het als doel om de veiligheid, stabiliteit en veerkracht in cyberspace te verbeteren. De ondertekenaars zullen bovendien dreigingsinformatie delen om cybercriminaliteit terug te dringen. De samenwerking heeft vier kernprincipes. Allereerst willen de twee partijen alle klanten en gebruikers beschermen. Daarnaast zullen leden zich verzetten tegen cyberaanvallen op onschuldige burgers en ondernemingen, helpen gebruikers, klanten en ontwikelaars de bescherming van cybersecurity te verbeteren en helpt het de samenwerking met elkaar en met gelijkgestemden om cybersecurity te beschermen.

Security Evangelist bij G DATA

'De strijd tegen cybercriminaliteit wordt steeds belangrijker in onze digitale wereld en is tegenwoordig een taak voor de gehele samenleving', aldus Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA. 'Vanzelfsprekend ondersteunen wij dit initiatief omdat samenwerking noodzakelijk is om cybercriminelen voor te blijven.'

'No backdoor'-garantie

In 2011 heeft G DATA een TeleTrust commitment getekend. Het resultaat is een ‘no backdoor’-garantie, waarmee G DATA garandeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. G DATA laat geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) open en biedt zo de meest betrouwbare bescherming tegen online dreigingen. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de EU General Data Protection Regulation (GDPR) serieus nemen. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi