Gawin Dapper benoemd tot CTO True

Redactie WINMAG Pro
True, managed hostingprovider en onderdeel van Broad Horizon, heeft Gawin Dapper (38) per 1 juni benoemd als Chief Technology Officer. Gawin is in deze functie verantwoordelijk voor de technologische innovatie en het toezicht op productontwikkeling en –management.

Hij zal daarnaast leidinggeven aan diverse teams en neemt samen met onder andere de onlangs aangestelde Daniel de Groot (CCO) plaats in de directie van de organisatie. De benoeming van Gawin is onderdeel van de strategie om de marktpositie van True verder te versterken en de groeiambities waar te maken.

De loopbaan van Gawin startte decennia geleden bij een techbedrijf en daar werd de liefde voor technologie geboren. Zijn doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit en passie voor tech zorgden ervoor dat Gawin kon excelleren bij verschillende organisaties. Bij onder andere Internet Archive, CYSO en 3D Hubs heeft hij als CTO de afgelopen jaren nieuwe technologieën geïmplementeerd en de organisaties naar een volgend niveau getild. Ook was Gawin als CTO betrokken bij de technologische ontwikkeling van Phonebloks, een concept voor een modulaire telefoon welke onderdeel werd van Google ATAP. 

Gawin vertelt over zijn aanstelling: “True voelt als thuiskomen voor mij. Ik ben internationaal zeer actief geweest en kan niet wachten om in Nederland aan de slag te gaan bij deze mooie organisatie. Binnen True werken de meest gepassioneerde mensen en dat in combinatie met de Hollandse nuchterheid, zorgt ervoor dat we nog meer waarde kunnen bieden voor onze klanten. Mijn collega’s grijpen continu de uitdaging aan om de beste prestaties neer te zetten met de soft- en hardware, dat vind ik als echte techneut heel gaaf. Ik heb enorm veel energie en zin om samen met het team te bouwen aan alle nieuwe ontwikkelingen om de klant optimaal te kunnen faciliteren.”

Werner Dekkers, Operationeel Directeur bij True: “Gawin is technoloog, ingenieur en technisch leider pur sang. Met hem aan boord weten we zeker dat de technische kant van onze producten en diensten een enorme boost gaan krijgen en dat we onze klanten altijd van de nieuwste technologieën kunnen voorzien. Gawin weet als geen ander bedrijven naar een volgend niveau te tillen en we zijn er dan ook trots op dat we met hem ruim twintig jaar ervaring binnenhalen.”

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie