Geen extra heffing op chat- en voip-diensten

Redactie WINMAG Pro
Er komt geen extra heffing op chat- en voip-diensten waarmee gebruikers gratis met elkaar kunnen sms'en en bellen, zo maakte minister Maxime Verhagen van Economische Zaken bekend.

Ook mogen telecombedrijven deze diensten niet blokkeren. Verhagen legt zich hiermee neer bij de eis van de Tweede Kamer om netneutraliteit te garanderen. Dit zal gebeuren door een aanpassing in de Telecomwet, waardoor providers bepaalde diensten op mobiele telefoons niet mogen blokkeren of apart in rekening mogen brengen.

KPN maakte eerder bekend dat het klanten extra wil laten betalen voor toepassingen als Skype. Vodafone heeft dergelijke voip-diensten al geblokkeerd. Met de aankomende aanpassing in de Telecomwet moeten de telecombedrijven deze maatregelen terugdraaien.

'Het gaat er niet om dat je de providers het onmogelijk maakt om op een verantwoorde wijze geld te krijgen voor extra diensten die ze moeten verlenen. Maar als het zover gaat dat je bepaalde applicaties niet mag of kunt gebruiken, dan gaat dit te ver', aldus Verhagen tegen de NOS.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie