Gemeente Edam-Volendam kiest voor ERPx van Unit4 voor toekomstbestendige financiële processen

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties heeft deze week aangekondigd dat Gemeente Edam-Volendam na een aanbesteding voor ERPx heeft gekozen.

Dankzij deze samenwerking kan de gemeente haar financiële processen compleet herdefiniëren en is zo klaar voor alle uitdagingen op de (middel)lange termijn. Met ERPx heeft de gemeente een flexibele, gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige SaaS-oplossing.

Groei van de gemeente

In de laatste tien jaar heeft de gemeente veel veranderingen doorgemaakt. Zo is de gemeente Edam-Volendam in 2016 gefuseerd met gemeente Zeevang, waarmee zij nu tien kernen met meer dan 36.000 inwoners onder hun hoede hebben. Daarnaast heeft de decentralisatie van taken vanuit de Rijksoverheid naar de gemeentes gezorgd voor een grote groei. Als gevolg van deze groei behoeven de (financiële) processen opnieuw aandacht. Om dit te bewerkstelligen was de gemeente Edam-Volendam op zoek naar een softwareleverancier die kon zorgen voor efficiënte en gestroomlijnde processen.

Implementatie al bezig

Het implementatieproces van ERPx is al in volle gang en hierbij wordt er gewerkt met best practices die Unit4 bij andere gemeentes heeft opgedaan. Dit zorgt voor een vlotte implementatie, maar helpt tegelijkertijd ook om flexibiliteit te houden en de afslag te nemen die het beste bij de gemeente past.

Nico Plat, Inkoopregisseur bij gemeente Edam-Volendam: “Wij zijn op zoek gegaan naar nieuwe financiële software om daarmee klaar te zijn voor de toekomst. Daarbij was het voor ons belangrijk dat de software toegankelijk en gebruiksvriendelijk was, zodat medewerkers in het hele bedrijf makkelijk toegang hebben tot de voor hen relevante onderdelen. En dat zij gegevens maar één keer hoeven in te voeren en het automatisch gedeeld wordt met andere software. ERPx biedt dit allemaal en past bij onze visie. We kijken dan ook uit naar deze samenwerking!”

Wilfried Teunissen, Sales Manager Public Sector bij Unit4: “We zijn ontzettend blij dat de gemeente Edam-Volendam voor Unit4 heeft gekozen. Dit laat opnieuw zien dat onze ERPx software goed aansluit bij de wensen van gemeentes. Het biedt hen een moderne oplossing, die flexibel is en kan meegroeien. Dat is heel belangrijk voor de gemeente Edam-Volendam. De kernwaarden die de gemeente voor processen heeft: uniformiteit, integraliteit en digitalisatie, komen allemaal tot uiting met de implementatie van ERPx. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze samenwerking een succes gaat zijn.”