Gemeente Haarlemmermeer kiest ERPx van Unit4 voor professionalisering informatievoorziening

Redactie WINMAG Pro

Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat gemeente Haarlemmermeer gekozen heeft voor Unit4 ERPx. Hiermee kan de gemeente haar ambitie om de informatievoorziening te professionaliseren verder verwezenlijken. ERPx kenmerkt zich namelijk als moderne, innovatieve SaaS-oplossing, waarbij de functionaliteiten doorlopend ontwikkeld worden. Hierdoor profiteert de organisatie van betere procesondersteuning en is men in staat gemakkelijk te acteren op marktontwikkelingen.

Gemeentelijke dienstverlening steeds vaker digitaal

De gemeente Haarlemmermeer telt 160.000 inwoners. Binnen de gemeente vallen onder andere de plaatsen Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, en de luchthaven Schiphol. De gemeente, waar zo’n 1.200 ambtenaren in dienst zijn, heeft zichzelf als doel gesteld om de komende periode vergaand te digitaliseren. ERPx kan hier als modern financieel cloudsysteem een ondersteunende rol in spelen.

Inzet op duurzaamheid

ERPx zal door de gemeente ingezet worden voor onder andere ondersteuning bij budgetbewaking en het beheren van uitgaven en projecten. De functionaliteiten van ERPx zoals ingebouwde notificaties en real-time inzicht in budgetuitgaven zijn daarvoor van toegevoegde waarde. Ook is de gemeente positief over de ambitie van Unit4 om de Microsoft Azure datacenters, van waaruit ERPx gehost wordt, vanaf 2025 volledig groen te laten zijn.

Rachid Saghraoui, clustermanager Financiën bij gemeente Haarlemmermeer: “Tijdens onze zoektocht voor een nieuw financieel systeem, was Unit4 ERPx de oplossing die het beste aan onze wensenlijst voldeed. De SaaS-oplossing heeft een grote trackrecord in de publieke sector en dat sterkt mij in het gevoel dat wij onze ambities wat betreft digitalisering met deze oplossing kunnen waarmaken.”

Wilfried Teunissen, Sales Manager Public Sector bij Unit4: “We zijn trots dat we alweer een gemeente mogen toevoegen aan ons klantportfolio. Het bevestigt hoe passend deze oplossing is voor organisaties in de publieke sector en het is prettig wanneer onze inspanningen daarvoor door onze klanten gewaardeerd worden.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie