Genetec lanceert unified SaaS-oplossing voor fysieke security

Redactie WINMAG Pro

Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence heeft Security Center SaaS aangekondigd.

De nieuwe oplossing is een schaalbaar, open en uniforme software-as-a-service oplossing (SaaS) waarbij cybersecurity en privacy centraal staan. Security Center SaaS combineert toegangscontrole, video management, forensische zoekmogelijkheden, monitoring van fysieke of digitale ongeautoriseerde toegang, automatisering en vele andere geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en is een technologische evolutie van de fysieke beveiligingsindustrie.

"De fysieke security industrie was er tot nog toe niet in geslaagd om cloud, of software as a service optimaal te krijgen, vooral niet voor enterprise klanten", zegt Christian Morin, Vice President Product Engineering en CSO van Genetec Inc. "Met Security Center SaaS zijn organisaties niet langer gebonden aan merkgebonden as a service-oplossingen of as a service-oplossingen met te weinig features, die onnodig dwingen tot een keuze tussen alles on-prem of alles in de cloud.  De enterprise mogelijkheden en open architectuur van Security Center SaaS zijn ontworpen om deployment van systemen plaats te laten vinden op de meest logische plek. Deze flexibiliteit voorziet in een al langer bestaande behoefte van eindgebruikers en vult een belangrijk gat in de markt."

Hybride SaaS oplossing ontworpen voor Channel Partners

Omdat deployments steeds geavanceerder worden, vertrouwen eindgebruikers op vertrouwde security professionals die hen begeleiden bij de overgang naar cloud- en hybride omgevingen. Om de nieuwe SaaS-oplossing op de markt te brengen, heeft Genetec het volledige proces van procurement, implementatie en onderhoud getransformeerd, zonder afbreuk te doen aan de enterprise-grade mogelijkheden waar de oplossingen van Genetec om bekend staan.

"Bestaande SaaS-benaderingen hebben de rol van Channel Partners ondermijnd. Wij zien hen als de spil in het succes van klanten en projecten. Security Center SaaS biedt onze system integrators kansen zoals betere marges en klanttevredenheid op de lange termijn, zonder extra investeringen in tijd of resources van partners," zegt Michel Chalouhi, Vice President of Global Sales bij Genetec Inc.

Met een geautomatiseerd offerte- en orderproces kunnen systemen binnen enkele minuten na het plaatsen van orders, volledig operationeel zijn. De gloednieuwe Genetec Portal maakt het eenvoudig om offertes te maken, te bestellen, te implementeren en grote deployments te beheren. Hierdoor kunnen Channel Partners hun bedrijf laten groeien en de technologie en eigendomsopties leveren waar eindgebruikers behoefte aan hebben.

Enterprise-ervaring in de cloud

Omdat Security Center SaaS de mogelijkheid biedt om de monitoring en het management van meerdere locaties te centraliseren, is het bij uitstek geschikt om te voldoen aan de behoeften van klanten in een groot aantal sectoren, waaronder retail, onderwijs, corporate bedrijven, de financiële sector, de gezondheidszorg en lokale overheid en gemeentes.
De oplossing is geschikt voor low-density deployments met een handvol direct-to-cloud apparaten en kan worden opgeschaald naar duizenden sites en apparaten met hybride opslag en verwerking. Operators kunnen activiteiten beheren vanuit een SOC (Security Operation Center) of terwijl ze onderweg zijn via krachtige web- en mobiele applicaties.

Naadloze evolutie naar de cloud

Security Center SaaS is een implementatie-agnostisch platform dat verschillende configuraties ondersteunt. De nieuwe oplossing is gebaseerd op een hybride SaaS-architectuur. Het stelt organisaties in staat om componenten en locaties naar de cloud te verplaatsen op basis van hun behoeften en vereisten, door gebruik te maken van een combinatie van cloud-native services en cloud-managed appliances, met edge opslag en processing.

Dankzij de open architectuur biedt Security Center SaaS organisaties de vrijheid om devices, camera's en deurcontrollers te selecteren die het beste passen bij hun organisatie.

Security Center SaaS kan ook naadloos gekoppeld worden aan bestaande on-premises beveiligingsapparatuur en -infrastructuur. Access control devices en camera's die niet cloud-ready zijn, kunnen eenvoudig worden aangesloten op Security Center SaaS met behulp van Genetec edge appliances.

Beschikbaarheid

Security Center SaaS is vanaf april 2024 wereldwijd verkrijgbaar bij gecertificeerde Genetec partners en wordt aangeboden in verschillende abonnementsvormen op basis van het aantal benodigde connecties. Het wordt gelanceerd op ISC West. Ga voor meer informatie naar: https://www.genetec.com/a/security-center-saas-launch

Lees hier verder voor het Engelstalige persbericht

 

Ook interessant:

Lees hier: Samenwerking en gecertificeerde ICT-dienstverlening helpen mkb in strijd tegen AI gedreven cybercrime

Lees hier: Ook pensioenkloof zzp’ers tussen mannen en vrouwen

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie