Genetec Security Center SaaS verbindt naadloos direct-to-cloud apparatuur en maximaliseert bestaande toegangscontrolesytemen en camera's

Redactie WINMAG Pro

Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe SaaS oplossing van Genetec, Security Center SaaS, organisaties complete vrijheid biedt om deurcontrollers, camera’s en andere security devices te selecteren die het beste bij hen passen.

De basis van Security Center SaaS is open platform architectuur die organisaties in staat stelt met behulp van direct-to-cloud workflows de nieuwste camera’s van Axis, Bosch, Hanwha en i-Pro met het open platform te connecten. Met Security Center SaaS kunnen organisaties ook de bestaande toegangscontrole devices en camera hardware naar de cloud brengen met behulp van de nieuwe reeks Genetec Cloudlink™-appliances. Hierdoor worden al bestaande investeringen in infrastructuur gemaximaliseerd.

Direct-to-cloud connectie voor devices van Axis, Bosch, Hanwha en
i-PRO

Aan Security Center SaaS kunnen camera's van diverse fabrikanten verbonden worden. Daarnaast maakt Security Center SaaS optimaal gebruik van de onlangs aangekondigde Axis Cloud Connect-oplossing en de bestaande Axis Powered by Genetec-netwerkdeurcontroller. Security Center SaaS stelt klanten in staat om Axis-devices veilig aan te sluiten en te managen in een verscheidenheid aan implementatie-opties, waaronder directe device-to-cloud streaming van video, metadata en toegangscontroledata.  

De nieuwste Bosch camera’s integreren naadloos met Genetec Security Center SaaS.
Bosch lanceert later dit jaar firmware versie 9.21 en voorziet daarmee in camera configuratie-mogelijkheden en de mogelijkheid videobeelden te bekijken in het Security Center SaaS platform via direct-to-cloud connectie. 

De Q-serie camera's van Hanwha Vision zullen volledig compatibel zijn met Security Center SaaS. Ook zal Hanwha Vision ongoing ondersteuning voor Security Center SaaS blijven toevoegen aan zijn gehele productlijn.

i-PRO zal zoveel mogelijk bestaande camera's compatibel maken met de nieuwe Genetec-oplossing via een app-gebaseerde aanpak. Gebruikers van i-PRO AI-camera's kunnen eenvoudig een applicatie op de camera installeren om direct toegang te krijgen tot Genetec™ Security Center SaaS.

Genetec Cloudlink™ cloud managed appliances 

De nieuwe lijn van Genetec Cloudlink devices stelt organisaties in staat hun security infrastructuur te moderniseren en te profiteren van de voordelen van nieuwe mogelijkheden.

“De nieuwe lijn appliances vergemakkelijkt de migratie van beveiligingssystemen naar een moderne hybride cloud-architectuur, terwijl bestaande beveiligingsinvesteringen worden gemaximaliseerd", zegt Christian Morin, Vice President Product Engineering bij Genetec Inc. 

De Genetec Cloudlink™ 310 is de nieuwe generatie cloud-managed appliances die verwerking en opslag naar de edge brengen met een veilig, Linux-gebaseerd besturingssysteem en remote implementatie- en beheermogelijkheden. Het zorgt voor probleemloze implementatie en onderhoud. Genetec Cloudlink 310 biedt het gemak van de cloud zoals eenvoudige connectiviteit en schaalbaarheid, terwijl het gebruik maakt van de enterprise-grade video-management functies van Security Center SaaS.

Met de bestaande Synergis™ Cloud Link kunnen klanten hun bestaande of nieuwe, op HID Mercury gebaseerde toegangscontrole-infrastructuur eenvoudig naar de cloud of hybride implementatie brengen.  De Synergis Cloud Link, die deel uitmaakt van de Genetec Cloudlink-devices, is ontworpen om te werken met de nieuwste toegangscontroletechnologie en beschikt over geauthenticeerde communicatie tussen hardware en cloud. Dit biedt een veilige route tot een echt open toegangscontrole-as-a-service (ACaaS) oplossing, die zich jarenlang aanpast aan de behoeften van de klant en organisaties keuzes biedt.

Meer informatie over Security Center SaaS is hier te vinden: https://www.genetec.com/products/unified-security/security-center-saas. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie