Getest: BenQ PD2720U

Redactie WINMAG Pro
De gloednieuwe BenQ PD272U leent zich bij uitstek voor grafisch werk. Met een 27” 4K UHD IPS display en Thunderbolt 3 daisychain-technologie komen professionele ontwerpers niets tekort. Hoewel we benadrukken dat het ontwerp in elk opzicht aansluit op vormgevers en designers, misstaat de monitor absoluut niet op het (thuis)kantoorbureau van kenniswerkers. Zijn flinke formaat kan de benodigdheid van een tweede monitor zomaar wegnemen. De PD2720U behoudt overzicht, blijkt uit onze uitgebreide review.

Het model behoort tot de PD-serie. Displays in deze serie zijn uitgerust met unieke gereedschappen om het creëren, visualiseren en bewerken van ontwerpen nog praktischer en aangenamer te maken. Zo geeft de PD2720U meer dan een miljard kleuren weer. En ondersteunt Thunderbolt 3-connectiviteit bij het overdragen van gegevens, video, audio en stroomvoorziening.

De PD2720U garandeert marktconforme kleurweergave. Daarmee wordt de kwaliteit van ontwerpen gewaarborgd. Zet je de PD2720U in voor allesbehalve grafisch werk, dan geniet je alsnog van prachtige weergaven.

Daisychain-technologie maakt het mogelijk om in een handomdraai een tweede display toe te voegen. In ons geval nam het 27”-formaat deze benodigdheid weg. De display oogt prachtig in een thuiskantoor en is uitstekend inzetbaar voor een overzichtelijke werkplek.

Twee geïntegreerde USB-C-poorten werken deze werkplek verder in de hand. USB-docking voor randapparatuur wordt overbodig, aangezien de combinatie van de display en PC bijna altijd voldoende poorten biedt voor de inzet van diverse devices. Thunderbolt 3-connectiviteit maakt het voor grafische professionals mogelijk om gegevens in realtime te delen over twee displays.

Modi

Via drie modi configureer je de display om in een specifiek doeleinde uit te blinken. CAD-CAM-modus accentueert de kleinste details en zorgt voor fantastische displayprestaties. Animatie-modus vergroot de helderheid in donkere delen van het beeld, zonder de heldere delen te overbelichten. Tien helderheidsniveaus voor weergave zorgen voor superieur contrast voor lijnen en vormen en fantastische duidelijkheid en definitie. Darkroom-modus is ideaal voor werk in een donkere nabewerkingsomgeving. De helderheid en het contrast zijn aanpasbaar voor optimale duidelijkheid en scherpe details.

Tot slot zijn ook Eye-Care-, Low Blue Light- en Flicker-free-technologieën aanwezig. Eye-Care maakt het mogelijk om langdurig en vrij van vermoeide ogen te werken. Low Blue Light filtert blauw licht en Flicker-free voorkomt flikkeren op elk helderheidsniveau. De drie technologieën zijn niet uniek aan dit model, maar dragen gezamenlijk bij aan een geschiktheid voor de werkwijze van iedere moderne professional.

Het oordeel

Hoewel de BenQ PD2720U zich bij uitstek voor grafische professionals leent, onderscheidt het model zich evengoed als high-end topdisplay voor kenniswerkers in diverse branches. Thuiswerk vergrootte de vraag naar modellen die overzicht in de hand werken - de PD2720U biedt een antwoord.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie